Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalisté Plzně v přípravě přejeli CSKA Sofia, sparťané opět narazili

Fotbalisté Plzně i Sparty se chystají na jarní část sezony ve Španělsku. V přípravných zápasech jsou tam zatím úspěšnější hráči Viktorie, kteří tam vyhráli i druhý zápas, tentokrát nastříleli tři branky celku CSKA Sofia. Zato sparťané opět narazili, po porážce 1:2 s třetiligovou Marbellou stejným výsledkem podlehli i norskému vicemistrovi Bodö Glimt. 

Jean Beauguel před brankou CSKA Sofia
zdroj: FCVP.cz autor: Michal Belšán

Plzeň navázala na čtvrteční vítězství 1:0 nad japonským Šonanem Bellmare a v dosavadních pěti zápasech zimní přípravy inkasovala jediný gól. Proti bulharskému soupeři se dvakrát trefil Jan Kovařík.

Plzeň měla utkání proti čtvrtému týmu bulharské ligy pevně pod kontrolou a k první střele pustila soupeře až v 86. minutě. Svou převahu Západočeši korunovali vedoucím gólem šest minut před přestávkou, kdy Kovařík usměrnil do sítě Hlouškovu střelu.

Stejný hráč po chybě soupeřovy obrany tři minuty po změně stran zvýšil a skóre v 70. minutě uzavřel po presinku a gólmanově zaváhání střídající Alvir.

Nový plzeňský trenér Adrián Guľa nasadil až na hrotového útočníka Beauguela jinou sestavu než ve čtvrtek. Stejně jako v předchozím průběhu přípravy hrála Viktoria v ofenzivním rozestavení 4-3-3. V předposledním utkání na soustředění nastoupí Západočeši v pondělí proti švédskému Örebru.

Spartě převaha nestačila

Sparťanští trenéři postavili zcela odlišnou jedenáctku než proti Marbelle. Na rozdíl od čtvrtečního zápasu nasadili prakticky nejsilnější sestavu i s uzdraveným kapitánem Dočkalem, který si po zimním návratu na trávníky po vleklém zranění achillovky připsal druhý start.

Norský vicemistr se ve čtvrté minutě dostal z penalty do vedení, ale hned za čtyři minuty po Dočkalově centru rybičkou vyrovnal Krejčí. Sparťané měli herně výrazně navrch, ale v koncovce si počínali ledabyle.

Ještě před přestávkou Kanga neproměnil penaltu a Tetteh selhal v úniku. Stejný hráč po změně stran při dalším brejku trefil jen tyč a brankovou konstrukci napálil i Krejčí. Letenští za zahozené šance pykali v 80. minutě, kdy Konradsen poslal míč zblízka nechytatelnou ranou pod břevno.

"Jsme samozřejmě nespokojeni, zápas nevypadal, že bychom měli prohrát. V prvním poločase se hra docela přibližovala našim představám, po penaltě jsme dominovali. V druhém poločase to trochu opadlo," řekl pro klubovou televizi asistent sparťanského trenéra Jiří Saňák.

"Rozhodla slabá produktivita. Dali jsme tyč, břevno, nedali jsme penaltu, takže trochu smůla v koncovce. Ale v principech hry se to z našeho pohledu zase posunulo dál," dodal Saňák, který stejně jako ve čtvrtek nahradil nemocného hlavního trenéra Václava Jílka.

V zimní přípravě už sparťané odehrají pouze generálku ve čtvrtek proti švédskému Malmö.

Přípravná utkání ve Španělsku:

Viktoria Plzeň - CSKA Sofia 3:0 (1:0) Branky: 39. a 48. Kovařík, 70. Alvir.

Sestava Plzně: Hruška - Řezník, Hejda (77. Gabriel), Brabec, Hloušek (77. Chorý) - Bucha, Čermák, Kalvach - Kayamba, Beauguel (62. Alvir), Kovařík. Trenér: Guľa.

Sparta Praha - Bodö Glimt (Nor.) 1:2 (1:1) Branky: 8. Krejčí - 4. J. Hauge z pen., 80. Konradsen.

Sestava Sparty: Nita - Vindheim, Štetina, Lischka, Frýdek - Dočkal (69. Karlsson), Trávník, Kanga, Krejčí, Hložek - Tetteh (69. Graiciar). Trenér: Jílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články