Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Fillo si za Frýdkův otřes mozku jeden zápas nezahraje

Praha - Teplický fotbalista Martin Fillo dostal od disciplinární komise FAČR trest na jedno utkání za to, že udeřil Martina Frýdka ze Sparty v duelu 27. ligového kola loktem do hlavy. Frýdek si ze souboje odnesl otřes mozku a přišel o nominaci na mistrovství Evropy. Fillo byl potrestán až po skončení soutěže, takže vynechá první kolo nového ročníku. "Doufal jsem, že nedostanu ani jeden zápas, ale vzhledem k tomu, že jsem Martina poslal do nemocnice, tak jeden zápas je na místě," řekl Fillo.

Jeho zákrok byl původně posuzován jako podezření na surovou hru, za což Fillovi hrozil výrazně vyšší trest. Za surovou hru vedoucí ke zranění například komise na konci března zastavila na dva měsíce činnost záložníkovi druholigového Vyšehradu Ladislavu Volešákovi, který loktem zlomil čelist karvinskému Janu Šislerovi.

"Skutek jsme přehodnotili na narušení řádného průběhu hry a zastavili jsme mu činnost na jedno utkání. Odpovídá to vyjádření delegáta, který v zápise uvedl, že Fillo měl dostat druhou žlutou kartu, což by vedlo k jeho vyloučení, za což by následoval stejný trest," prohlásil předseda komise Richard Baček.

Fillovi pomohlo, že dosud nebyl trestán. "Zranění Frýdka hrálo roli, ale polehčující okolností bylo, že hráč Fillo dosud nebyl disciplinárně řešen u naší komise. Proto jsme vyhodnotili, že jde o přiměřený trest. Nebyly tam naplněny znaky surové hry," dodal Baček.

Čtyřiadvacetiletý Frýdek svedl v druhém poločase zápasu v Teplicích s Fillem hlavičkový souboj, při kterém dostal loktem do obličeje. Zůstal ležet na trávníku a musel být ze hřiště odnesen. Kvůli otřesu mozku byl tři dny hospitalizován. Trenér Sparty Zdeněk Ščasný označil Fillův zákrok za trestný čin.

"Svědomí mám čisté, byla to nešťastná náhoda. On mě rozhodil, já zašmátral rukou dozadu a bohužel jsem ho trefil. Mrzí mě, že měl otřes mozku. Já nejsem z hráčů, který by šel na hřiště s úmyslem někoho zranit. Hraju tvrdě, hodně toho rozdám, ale i schytám. Ale nikoho jsme zranit nechtěl," řekl Fillo, který v utkání nebyl potrestán kartou.

Frýdkovi se po utkání omlouval. "Psal jsem mu zprávu. Druhý den mi odepsal, že takových soubojů ještě oba podstoupíme hodně, ať jsem v klidu. Jsem rád, že vůči mě není zahořklý. Mrzí mě, že přišel o nominaci, ale nikde není psáno, že by na Euro nakonec jel," dodal Fillo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články