Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Fillo musí kvůli zranění Frýdka na disciplinárku, hrozí mu tvrdý trest

Praha – V zápase potrestán nebyl a dokonce pro svůj tým získal faul. Martin Fillo z Teplic však za úder loktem do tváře Martina Frýdka, jenž si ze střetu odnesl těžký otřes mozku, bude muset před Disciplinární komisi FAČR. Hráč severočeského celku je předvolán na zasedání 19. května, které se uskuteční pět dní po konci sezony. Zbylá tři kola tak může odehrát, neboť zatím nemá zastavenou činnost, hrozí mu však trest v úvodu dalšího ročníku.

Martin Fillo
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Čtyřiadvacetiletý Frýdek svedl v druhém poločase zápasu v Teplicích s Fillem hlavičkový souboj, při kterém dostal loktem do obličeje. Zůstal ležet na trávníku a musel být odnesen ze hřiště. Kvůli otřesu mozku byl do středy hospitalizován, stále se potýká s následky faulu a Spartě už ve zbytku sezony zřejmě nepomůže.

"Disciplinárka se na základě zprávy delegáta a v souladu s předchozí praxí rozhodla zahájit řízení s hráčem Fillem. Posoudili jsme to jako podezření ze spáchání přečinu surové hry," řekl předseda disciplinárky Richard Baček.

Fillo v zápase nedostal červenou kartu, takže zatím nemá zastavenou činnost. K disciplinárce je předvolán až na 19. května, tedy po skončení sezony, takže ve zbytku tohoto ročníku může hrát. "Na 19. května jsme ho pozvali z toho důvodu, že další zasedání bude netradičně až v pátek 13. května, protože je tam vložené středeční kolo a musíme operativně reagovat hned na dvě ligová kola," uvedl Baček.

Za surovou hru, která vedla k vážnému zranění, disciplinární komise na konci března zastavila na dva měsíce činnost záložníkovi druholigového Vyšehradu Ladislavu Volešákovi. Ten v 17. kole druhé ligy v souboji loktem zlomil čelist karvinskému Janu Šislerovi, jenž musel na operaci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články