Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dvě výrazné posily pro Baník. Ostravané přivedli na hostování Plavšiče a Cadua

Dlouho se v Ostravě čekalo na výrazné posily. Ty nakonec v poslední den přestupního období skutečně dorazily. V dresu Baníku budou nově nastupovat křídelníci Srdjan Plavšič a Cadu, kteří přichází na roční hostování bez opce. První ze Slavie, druhý z Plzně, kam přestoupil toto léto z Pardubic.

 

Poté, co Baník vyjádřil plnou podporu trenérovi Pavlu Vrbovi, přivedl v závěru letního přestupového okna dvě posily do kádru. Kraje sestavy by měli vyztužit šestadvacetiletý Plavšič a o rok mladší Cadu, kteří ve svých mateřských klubech momentálně neměli takové vytížení.

"Oba kluci jsou hotoví hráči s prověřenou kvalitou v české lize. Víme, co od nich můžeme čekat. Úplně klíčová pro nás byla ochota hráčů do Baníku jít," řekl sportovní ředitel Ostravy Alois Grussmann.

O Cadua Baník stál už v letní pauze, hráč dal ale přednost Plzni, která ho zatím nasazovala minimálně. Stejně tak Slavia Plavšiče.

"Potěšilo mě, že jednání nebylo o financích. Máme finanční strop a limity, přes které zkrátka nemůžeme jít, a přesto jsme se bez problémů dohodli s hráčem i jeho klubem na podmínkách," uvedl Grussmann.

Oba by s Baníkem měli poprvé trénovat v pátek a v neděli by už mohli nastoupit proti Pardubicím. Ostravanům patří v ligové tabulce až 14. místo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články