Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dvě konkrétní nabídky a několik nových zájemců. Prodej Plzně se ale do konce roku nestihne

Plán, aby měla fotbalová Plzeň do konce roku nového majitele, se nepodaří uskutečnit. V rozhovoru pro Deník.cz to uvedl Adolf Šádek. Generální manažer a současný vlastník klubu prozradil, že má dvě konkrétní nabídky na prodej a objevili se i noví zájemci, díky čemuž chce po poradě se společností, která jim se sháněním investora pomáhá, ještě několik týdnů s finalizací obchodu počkat.

"Na doporučení zástupců Deloitte jsme termín posunuli, byť jsme mohli mít vše už uzavřeno. Nerad bych to rozebíral do detailů, ale základní informace řeknu. Máme dvě konkrétní nabídky, zároveň se ozvalo v posledních týdnech několik dalších zajímavých zájemců. I ti stávající nás žádali o více času, u nových je to zřejmé," vysvětlil Šádek.

"Podle Deloitte situaci brzdí i aktuální vlna koronaviru. A pro mne jde opravdu o zásadní rozhodnutí pro klub. Na jeho budoucnosti mi velmi záleží, netřeba to uspěchat," doplnil.

O příchodu nového majitele do Plzně se spekuluje už delší dobu. Šádek v březnu převzal Viktorii po Tomáši Paclíkovi a hledá pro ni investora, aby západočeský celek mohl nadále konkurovat nejsilnějším českým klubům. Podle Šádka ale není podmínkou, aby v klubu zůstal i po změně vedení.

"Ve Viktorce budu strašně rád pracovat, pokud si to případný nový vlastník bude přát. Viktorka je součástí mého života. Na druhou stranu pokud o moji práci nový majitel nebude mít zájem, určitě nebudu klást osobní překážky, bude-li to pro klub nejlepší možná vize," ujistil Šádek.

Podle něj nehraje během vyjednávání roli, že se letos Plzeň neprobojovala do evropských pohárů. V lize patří Viktorii druhá pozice o tři body za vedoucí Slavií.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články