Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ďurica měl být za faul na Masopusta vyloučen, Baníku upřel sudí druhou penaltu

Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR potrestala čtyři sudí za chyby ve 14. kole první ligy a osmifinále poháru. Martin Nenadál chyboval, když v duelu Dukly s Jabloncem v 17. minutě nevyloučil domácího hráče Jána Ďuricu za hrubý zákrok na jabloneckého Lukáše Masopusta.

Ján Ďurica v utkání s Jabloncem
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Reprezentační záložník Masopust si ze zákroku odnesl vážně poraněné koleno a po zbytek podzimu bude mimo hru.

Komise v důsledku toho důrazně upozornila rozhodčí, že jednou z priorit při řízení utkání je ochrana zdraví hráčů.

Chyby se dopustil také asistent Vít Melichar, jenž v duelu mezi Bohemians Praha 1905 a Teplicemi nesignalizoval ofsajd hostujícího Jakuba Hory při úvodním gólu zápasu, který dal Michal Jeřábek.

Hora se sice míče nedotkl, ale v ofsajdovém postavení clonil brankáři. Gól tak neměl platit, Teplice nakonec vyhrály 3:2.

Duel Ostravy s Plzní rozebírá nový díl Fotbal fokus podastu:

Dvě chyby udělal Zbyněk Proske v utkání Ostravy s Plzní. Nejprve v 50. minutě přehlédl penaltový faul Plzně a pokutový kop pro Ostravu nařídil až na základě videa.

V 71. minutě pak měl podle komise nařídit pro Ostravu druhou penaltu, ale tentokrát ani nerespektoval doporučení videorozhodčího a situaci nepřezkoumal. Plzeň vyhrála 1:0.

Oba celky se utkaly minulý týden také v poháru, v němž Ostrava v Plzni vyhrála 3:2 po prodloužení. Viktoria ale podle komise měla už v 5. minutě kopat penaltu za faul na Řezníka, který ale sudí Miroslav Zelinka přehlédl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články