Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Ďolíček bude sloužit Pardubicím i další sezonu. Praha schválila podnájem

Vršovický Ďolíček bude i v příští sezoně první ligy domovem vedle fotbalistů Bohemians 1905 také Pardubic. Zastupitelé hlavního města, které stadion vlastní, souhlasili s prodloužením podnájmu pro Východočechy až do poloviny roku 2023.

Rekonstrukce stadionu v Pardubicích potrvá dva roky, proto podle radního Jana Chabra (TOP 09) město schválilo podnájem na dobu určitou.

"Podnájemní smlouva je podpořena i městem Pardubice vzhledem k tomu, že město Pardubice odsouhlasilo rekonstrukci stadionu v Pardubicích, kdy Fotbalový klub Pardubice a.s. musí přečkat dobu rekonstrukce na cizím stadionu," píše se ve schváleném dokumentu.

Pardubice přesunuly své domácí zápasy do Vršovic po loňském postupu z druhé ligy, kterou hrály na stadionu Pod Vinicí, ten však nemá prvoligové parametry. V budoucnu se fotbalisté přesunou na Letní stadion, jehož přestavbu za 314 milionů korun bez DPH v březnu schválili pardubičtí zastupitelé. Podle podmínek fotbalové asociace se stadion letos musí začít opravovat a do tří let musí být hotovo, jinak klubu hrozí pokuta a sestup do druhé ligy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články