Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Dobrá reklama na fotbal, okomentoval duel s Baníkem trenér Veselý

Jako dobrou reklamu na fotbal označil duel Bohemians 1905 s ostravským Baníkem trenér Klokanů Veselý. Jeho svěřenci měli nakročeno k výhře, když ještě před koncem první poloviny utkání vedli o dvě branky. Ve druhé polovině však Ostrava dokázala rozdíl smazat a utkání tak dopadlo nerozhodně 3:3. "Byl to dobrý zápas, pro nestranného diváka to byla dobrá reklama na fotbal," uvedl.

Litoval, že jeho tým nevedl po úvodním dějství nad Ostravou výraznějším rozdílem. "Je to soupeř, který má kvalitu a velké ambice, chce být do první šestky. Myslet si, že takového soupeře budete celý zápas přehrávat... V prvním poločase jsme ho měli dorazit na 4:1. Troufám si říct, že by bylo hotovo," prohlásil Veselý, který v pondělí oslaví 45. narozeniny.

"Stalo se to, co jsem říkal, ať se nestane. Z první vážné situace ve druhém poločase jsme inkasovali, tím pádem jsme znervózněli. Byla to situace, která byla systémově řešitelná. To mě mrzí. Kdybychom stáli v prostorech, kde jsme měli, tak jsme ji vyřešili. Soupeř přidal, vystřídal, neměl co ztratit," doplnil někdejší trenér Litoměřicka a Chrudimi.

Pochvaloval si atmosféru v téměř vyprodaném Ďolíčku, kam zavítalo 6012 diváků. "Po zápase mě překvapila spousta pozitivních reakcí fanoušků. Přišlo mi, že jsem byl naštvanější než diváci. Děkovali nám za výborný výkon. Byl jsem strašně překvapený, energie byla úžasná. Spoléhali jsme na to, chtěli jsme diváky vtáhnout do hry, to se podařilo. Věřím, že na takový fotbal budou chodit. Šancí bylo hodně, neschovávali jsme se, ani za stavu 3:2. Nic jsme nebetonovali, chtěli jsme dát čtvrtý gól," uvedl Veselý.

Ocenil i výkon hostujícího gólmana Jana Laštůvky. "Chytil neuvěřitelné věci. Měli jsme stoprocentní šanci na 4:2, která by zápas vyřešila. Mrzí mě to, tahle ztráta mě bude dlouho štvát," připustil Veselý.

"Klokani" vstřelili tři branky i v úvodním ligovém kole v Jablonci, kde vyhráli 3:0. "Šest gólů ve dvou zápasech s ne úplně špatnými soupeři není špatná vizitka. Paradoxně musím říct, že gólů mělo být víc. Je to možná nafoukané, ale šancí bylo hodně. Kdyby dnešní první poločas skončil 4:1 nebo 5:1, nikdo nemohl říct ani slovo," poznamenal Veselý.

Bohemians mají po dvou kolech čtyři body. "Kdyby nám před sezonou někdo řekl, že jich budeme mít tolik, tak bychom je brali. Teď nám to přijde málo. Záleží na tom, jak budeme bodovat v Teplicích. Pokud tam dokážeme uspět, bude to dobrý start. Řekl jsem klukům, ať si odpočinou a pustí to z hlavy. V pondělí na značkách v montérkách a budeme bojovat dál," dodal Veselý, který vršovický celek vede od dubna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články