Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Dostali jsme facku, ale vítězství jsme si zasloužili, hodnotil vítězství Plzně Havel

Svůj stý ligový start za Plzeň nemohl oslavit lépe. Milan Havel své jubilejní utkání oslavil vítězným gólem. "Už na konci poločasu to smrdělo, kdy mohli vyrovnat, ale myslím, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce zaslouženě," hodnotil duel s Pardubicemi.

Havel prožil povedený zápas. V 75. minutě skóroval po centru druhého krajního beka Libora Holíka, v prvním poločase navíc ve vlastním pokutovém území na poslední chvíli zablokoval nebezpečnou střelu bývalého spoluhráče Michala Hlavatého.

"Byla to hodně nepříjemná situace, i štěstí. Nějak se to blbě propíchlo, Míša Hlavatý to měl na noze. Už jsem do toho jenom intuitivně skočil a on mě trefil. Za to jsem byl taky rád. Samozřejmě jsem byl rád za gól. Po Evropě jsme potřebovali nastartovat i ligu a to je to nejdůležitější," řekl Havel novinářům.

V základní sestavě Viktorie bylo hned pět změn oproti úternímu úvodnímu duelu 3. předkola Ligy mistrů proti Tiraspolu, který Západočeši v Kišiněvě porazili 2:1. Plzeňský trenér Michal Bílek pak během druhého poločasu poslal do hry například opory Jana Sýkoru, Pavla Buchu nebo Jana Kopice.

"V první půli bylo víc změn. To samozřejmě není výmluva, máme kvalitní kádr. Druhá půle vypadala líp. Jestli to bylo změnami, nedokážu říct. Určitě to bylo tím, že Pardubice vyrovnaly. Dostali jsme pořádnou facku. Pak jsme začali hrát a zápas jsme ve druhé půli, myslím, zaslouženě dotáhli do vítězného konce," mínil Havel.

"Není to výmluva, že hrajeme poháry, chceme je hrát. Každý tým se na nás chce vytáhnout. Pardubice hrály skvěle, musím je pochválit. Výborně hrály proti Budějovicím i proti nám. Mají nula bodů, ale jestli takhle budou hrát pořád, ještě udělají bodů dost," doplnil rodák z Benešova, jehož tým po úvodní remíze 2:2 v Teplicích poprvé v nové ligové sezoně zvítězil.

Plzeňští už myslí na úterní odvetu s Tiraspolem. "Bude to další velice důležité utkání," podotkl Havel. "Vždy se malinko hůř přepíná na ligu, ale trenéři nás na to upozorňovali. Máme dost zkušený tým na to, abychom věděli, že liga je velmi důležitá. Minulou sezonu to bylo o pár bodech a každá ztráta bolela," dodal odchovanec Bohemians 1905.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články