Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Do Sparty přichází na hostování z Manchesteru talentovaný brankář Kovář

Spartu posílil brankář reprezentační jednadvacítky Matěj Kovář. Dvaadvacetiletý gólman zamířil do pražského týmu na hostování bez opce z Manchesteru United.

Kovář, který je jedničkou v reprezentační jednadvacítce, by měl ve Spartě zvýšit konkurenci. Letenští mají mezi tyčemi poslední dobou rezervy. V nové sezoně je zatím jedničkou Slovák Dominik Holec, dvojkou Milan Heča a trojkou Vojtěch Vorel.

Kovář se do Česka vrací po čtyřech a půl letech. V lednu 2018 jako tehdy sedmnáctiletý zamířil ze Slovácka do Manchesteru, kde následně prošel mládežnickou akademií. Pravidelně trénoval s A-týmem "Rudých ďáblů", ale soutěžní start si za první mužstvo United dosud nepřipsal, byť se v několika zápasech dostal na lavičku.

V sezoně 2020/21 hostoval ve Swindonu, v jarní části minulého ročníku působil v jiném třetiligovém anglickém klubu Burtonu. Média v létě spekulovala, že zamíří na další hostování, tentokrát do Cheltenhamu, nakonec ale těsně před uzávěrkou tuzemského přestupového období zakotvil na Letné.

"Byla to nejlepší nabídka, kterou jsem dostal. Sparta je největší klub v Česku a vidím to jako posun v mé kariéře. Takže když jsem poprvé o této možnosti slyšel, vůbec jsem neváhal a mým jediným cílem bylo dostat se na Letnou," řekl Kovář.

"Matěj je jedním z nejnadanějších českých brankářů a dokazuje to mimochodem i skvělými výkony v pozici aktuální jedničky české jednadvacítky. Možnost angažmá ve Spartě je pro něj obrovskou výzvou. Láká ho práce pod současným kvalitním trenérským týmem a je herně i mentálně připraven na vysoce konkurenční prostředí," uvedl šéf fotbalové sekce Sport Investu Viktor Kolář.

Spartě se pod novým dánským trenérem Brianem Priskem nepovedl vstup do sezony. Pražané ve 2. předkole vypadli z Evropské konferenční ligy po vyřazení od Vikingu Stavanger, v domácí soutěži v úvodních sedmi kolech čtyřikrát ztratili body a patří jim až čtvrté místo v tabulce.

"Chtěl bych se samozřejmě dostat do základní jedenáctky a dokázat, že si tuhle šanci zasloužím. Také bych chtěl Spartě co nejrychleji pomoct dostat se tam, kam patří – tedy na první místo. Doufám, že se nám to po dobu mého působení v klubu povede," uvedl Kovář.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články