Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Chlumecký podepsal smlouvu v Ostravě. Bohemians by mohl posílit Beran

Po rozvázání smlouvy s Teplicemi nečekal na nové angažmá dlouho. Čtyřiadvacetiletý stoper Martin Chlumecký bude nově působit v ostravském Baníku. Posilu ze Slavie by rádi získali pražští Bohemians 1905, kteří rokují o hostování záložníka Michala Berana. Novou tvář už hlásí Pardubice, jež přivedly obránce Robina Hranáče. Český reprezentant do 21 let bude ve třináctém týmu prvoligové tabulky do konce sezony hostovat z Plzně.

Martin Chlumecký z Teplic (vpravo) v utkání s Bohemians 1905
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Vedení Ostravy tím zareagovalo na nenadálý odchod stopera Davida Lischky, kterého si stáhla zpátky Sparta. "Je to levonohý hráč, který umí podat kvalitní výkony na místě stopera, krajního obránce i na jiných postech. A vzhledem ke svému věku je i perspektivní," řekl sportovní ředitel klubu Alois Grussmann pro oficiální web Baníku.

Liberecký odchovanec měl v Teplicích platný kontrakt, ale s klauzulí, že v případě sestupu se stává volným hráčem, což vedení předposledního celku ligy chtělo změnit. Strany se ale nedohodly a smlouvu ukončily.

Ostrava i přesto nadále usiluje o návrat Lischky, který na podzim hostoval ze Sparty a jehož si Letenští vyžádali v zimě zpátky do svého kádru.

Beran do Bohemians?

Jednadvacetiletý Beran se zapojil do přípravy "klokanů" ze Slavie, které patří. Kluby aktuálně jednají o formě jeho hostování v Ďolíčku.

Beran už na podzim hostoval ze Slavie v nedalekém Ďolíčku v dresu Pardubic, které mají na stadionu Bohemians 1905 domácí azyl. Do kádru červenobílých se talentovaný záložník zatím natrvalo neprosadil. Slavia ho získala v létě 2020, v týmu ligového mistra a aktuálního lídra tabulky ale dosud strávil jen jarní část minulé sezony. Působil také v Liberci. V nejvyšší soutěži má Beran na kontě 40 zápasů a jeden gól, v září si zahrál za reprezentační jednadvacítku.

Pardubice posílil český reprezentant do 21 let Hranáč

Hranáč má zatím v české lize na kontě pouze jeden několikaminutový start za Plzeň. Podzimní část sezony strávil na hostování v Liptovském Mikuláši. V listopadu byl premiérově povolán do reprezentační jednadvacítky, za kterou si následně připsal dva starty jako střídající hráč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články