Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Čermák si zopakuje spolupráci s Gulou, po konci v Plzni se domluvil s Dunajskou Stredou

Šestileté angažmá záložníka Aleše Čermáka v Plzni je u konce. Jako volný hráč se domluvil na dvouletém kontraktu s opcí na další rok se slovenskou Dunajskou Stredou, kterou vede bývalý trenér Viktorie Adrian Gula.

Aleš Čermák se stal posilou DAC Dunajská Streda
zdroj: facebook.com/DAC 1904

Čermák přišel do Plzně v létě 2017 z pražské Sparty a s Viktorií získal dva tituly. V jarní části minulé sezony hostoval v Bohemians 1905, kde vinou zranění zasáhl pouze do pěti ligových zápasů a vstřelil dva góly.

Bývalý kapitán reprezentace do 21 let v nejvyšší soutěži zaznamenal ve 190 utkáních 33 branek a 23 asistencí. Působil také v Hradci Králové a Mladé Boleslavi, nyní ho čeká premiérové zahraniční angažmá.

"V osobě Aleše Čermáka k nám přichází fotbalista s bohatými zkušenostmi z kvalitní české ligy i mezinárodních pohárů včetně skupinové fáze Ligy mistrů. V minulosti spolupracoval s trenérem Adrianem Gulou, který dobře zná jeho schopnosti. Jsem přesvědčený, že svou vítěznou mentalitou přispěje k dalšímu zkvalitnění naší ofenzivní fáze," uvedl sportovní ředitel slovenského klubu Jan Van Daele.

Dunajská Streda minulý týden získala z Plzně obránce Filipa Kašu a záložníka Miroslava Káčera, jenž už v DAC rok hostoval. Gula všechny tři hráče vedl během angažmá ve Viktorii od ledna 2020 do května 2021.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články