Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Byl jsem nervózní, byl to důležitý okamžik zápasu, uvedl Škoda k penaltě

Na úvod nadstavbové skupiny o záchranu pomohl Příbrami proměněnou penaltou k vítězství 2:0 nad Olomoucí. Michal Škoda tak přispěl k posunu středočeského klubu na předposlední místo tabulky. Dvaatřicetiletý útočník při důležitém momentu cítil nervozitu, k prvnímu ligovému gólu od října mu pomohl i ďolík na značce pokutového kopu.

Příbramský Michal Škoda
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Rozhodčí Pavel Franěk nařídil penaltu za ruku hostujícího obránce Václava Jemelky až po kontrole u videa. "S (příbramským kapitánem) Honzou Rezkem jsme viděli, že to byla ruka a běželi jsme za rozhodčím, ať se podívá. Nakonec to penalta byla. Honza mi říkal, ať ji jdu kopnout a dám gól. Mám hroznou radost, že jsem ji proměnil," řekl Škoda.

Ve 32. minutě otevřel skóre tvrdou střelou do horní části branky Aleše Mandouse. "Chtěl jsem to dát nahoru, ale na penaltě byl ďolík, takže jsem rád, že to tam takhle skočilo. Nervózní jsem byl, protože to byl důležitý okamžik zápasu," přiznal se sedmi góly nejlepší ligový střelec Příbrami, který nastoupil v základní sestavě poprvé po květnovém restartu sezony.

Středočeský tým si čtyři kola před koncem nejvyšší soutěže na 15. místě vytvořil bodový náskok na poslední Opavu, ale v příštím týdnu ho čekají venkovní zápasy ve Zlíně a v Opavě. Během základní části Příbram na hřištích soupeřů získala jen tři body a prohrála 14 z 15 utkání.

"Těžko říct, proč se nám venku tolik nedaří. Sami na to hledáme odpověď. Musíme jet do Zlína s tím, že budeme bránit jako dnes. Když se nám to povede, můžeme tam být v úterý úspěšní. Musíme se připravit, abychom ve Zlíně podali stejný výkon jako doma proti Olomouci," prohlásil Škoda.

Za výkon ho pochválil i příbramský asistent Pavel Horváth, který spolu s hlavním trenérem Petrem Čuhelem hráče na penaltu neurčují. "Necháváme to na pocitech hráčů. Kdo si věří, že ji promění, tak jde kopat. Michal si věřil," uvedl Horváth.

"Hrál po dlouhé době v základu. Něco jsme si před zápasem říkali a splnil to. Už od začátku hrál výborně a penaltou mu ještě víc narostlo sebevědomí. Pokud bude takhle na sobě makat, bude prospěšný pro tým. Samozřejmě jsme rádi, že v tuhle chvíli byl na hřišti," dodal pětačtyřicetiletý kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články