Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Bod beru a věřím, že Kozák nám vystřílí další, abychom se nemuseli klepat, říká Vrba

Byl to pro něj pikantní zápas. Trenér Pavel Vrba vedl v lize fotbalisty Zlína poprvé a hned proti ostravskému Baníku, odkud byl před zlínským angažmá vyhozen. S remízou 1:1 byl zkušený trenér, jenž v minulosti vedl i reprezentaci, nakonec spokojený. Souhrn všeho podstatného z ligového dění přinesl jako vždy pořad Dohráno.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba: Snad nám Kozák vystřílí víc bodů

Po zápase se ale trochu ošíval, když hledal odpověď na otázku, jestli remízu bere. "Po pětapadesáti minutách bych řekl, že jsme mohli být úspěšnější. V prvním poločase jsme měli příležitosti. Na druhou stranu měl ale Baník v závěru dvě situace, které byly gólové. Každopádně – bod je důležitý," řekl muž, jenž nastartoval slavnou éru Viktorie Plzeň.

S hrou byl kouč, který má Zlín hlavně udržet v lize, celkem spokojený. "Nasazení a to, na co máme, jsme předvedli. Nebudu tvrdit, že máme tým na to, abychom soupeře válcovali. My se budeme muset prezentovat tímhle způsobem hry a sbírat body, které potřebujeme," řekl jasně.

Jediný gól Vrbova týmu dal zkušený kanonýr Libor Kozák šťastnou tečí, ale podle trenéra účel světí prostředky a každý bod se počítá.

"Spousta gólů je šťastných. O to víc je dobře, že nám zajistil aspoň bod. Jsem rád, že v zimě přišli dva hrotoví útočníci a Libor Kozák je střelec. Já doufám, že nám vystřílí tolik bodů, abychom se nemuseli v květnu klepat strachy ze sestupu," konstatoval Vrba.

To, že jeho minulé angažmá bylo zrovna v Baníku, jej při prvním ostrém utkání na lavičce Zlína příliš nerozptylovalo.

"Jestli jsem to měl v hlavě? Byl jsem v Baníku a teď tady ty lidi a hráče potkáváte... Problém to není. S některými to bylo lepší, s některými horší, tak to holt v životě je," končil Vrba rozhovor.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články