Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bez posil a potrestaného Kroba. Teplice už se připravují na ligu. Odejde Hora?

V nekompletním složení odstartovali fotbalisté Teplic přípravu na novou sezonu. Na hřišti v Proboštově, kam se tým přesunul vzhledem k sobotnímu koncertu skupiny Kabát na Stínadlech, scházely nové akvizice Manel Royo i Jakub Mareš a až v průběhu tréninku se zapojil Jevgenij Nazarov, jehož příchod severočeský klub dotahuje. Nejlepší střelec Jakub Hora zatím zůstává, ale v případě zajímavé nabídky dostane zelenou.

Fotbalisté Teplic zahájili přípravu na novou sezonu
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Royo teď hraje baráž o postup do druhé španělské ligy, takže se k nám připojí až 19. června," řekl trenér Stanislav Hejkal na adresu obránce, který přichází z Barakaldy. Na levém kraji obranné linie by měl nahradit Jana Kroba, jenž byl po rekordním domácím debaklu 0:8 v semifinále skupiny o Evropu přeřazen do "béčka".

Jeden z nejzkušenějších hráčů Teplic v rezervě odstartoval i přípravu, dveře pro návrat do prvního týmu však zavřené nemá. "Honza nastupuje v béčku, ale zbavit se ho nechceme. Nevím, jestli má nějaké nabídky. A nechtěl bych se k tomu už moc vracet, ale je jen na něm, co bude dál," uvedl Hejkal.

Se zpožděním se do přípravy zapojí také útočník Mareš, který se do Teplic vrátí po sedmi letech v polském Lubinu, kde má smlouvu do konce června. Naopak k dispozici měl Hejkal už stopera nebo středního záložníka Nazarova, jehož příchod na hostování s opcí z Krasnodaru je před uzavřením.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Teplic vstoupili v Proboštově do letní přípravy

V týmu skončili Jan Hošek, Daniel Soungole a Siim Luts, nikdo další už podle Hejkala neodejde. "S Jakubem Horou máme dohodu, že pokud by přišla zajímavá nabídka, tak ho pustíme. Ale z české ligy byly jen náznaky. Pokud by se objevil zájemce ze zahraničí, to už by bylo něco jiného," prohlásil teplický kouč.

Změn během letní přestávky doznal i realizační tým. Novým trenérem brankářů se stal bývalý slovenský reprezentant Kamil Čontofalský, který přišel od juniorky Slavie. "Seběhlo se to hrozně rychle, Vachy (sportovní ředitel Štěpán Vachoušek) mi volal minulý týden. Chvíli jsem nad tím přemýšlel, kvůli dojíždění a tak dále, ale pak jsem si řekl: ‚Je to první liga, navíc v Litvínově mi žijou děti‘," vysvětlil bývalý gólman Bohemians 1905, Slavie nebo Petrohradu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články