Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Baník rozdal hráčům lopaty a poslal je za trest na pomocné práce

Ostrava – V lize zatím posbírali jediný bod, v poháru ostudně vypadli s divizním Rýmařovem a obrátili se proti nim vlastní fanoušci. Výsledky i výkony fotbalistů Baníku Ostrava mají letos k ideálu daleko, a tak vedení – které ale samo čelí dlouhodobé kritice za postupné rozprodávání kádru – zadalo hráčům namísto tréninku vskutku nestandardní úlohu, jež by je měla nasměrovat za lepšími zítřky. Fotbalisté dostali lopaty, motyky a rýče a nyní budou pět dní zvelebovat tribuny tréninkového areálu.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Baníku za trest pracují

"Většina hráčů přijala tento neobvyklý trest s humorem, i když je pravda, že někteří hráči, především ti zahraniční, možná drží nástroje jako motyku a rýč v ruce poprvé v životě," informoval reportér České televize Pavel Navrátil, který sledoval fotbalisty Baníku přímo na "místě činu".

Hráči Baníku budou po dobu pěti dní čistit betonové tribuny na vedlejším tréninkovém hřišti, čímž udělají radost především rodičům hráčů žákovských a dorosteneckých mužstev, kteří tak už nebudou muset sledovat zápasy svých ratolestí ze zarostlých ochozů.

"Nic příjemného to není, ale my jsme to vzali jako nutné zlo, které jsme si zasloužili," řekl smířeně záložník Baníku Václav Ježdík. "Práce nám nesmrdí, ale spíš je to o tom, abychom si uvědomili, že tahle práce nás může čekat, pokud nezměníme svůj přístup, a nepřišli jsme tak o možnost živit se sportem, který nás baví," dodal.

Podle trenéra ostravského celku Radomíra Korytáře však nejde pouze o trest. "Ze začátku jsem to sice jako trest bral, ale postupem času jsem to začal brát jako takový teambuilding, jako semknutí mužstva. Viděl jsem na hráčích, že to berou s humorem a jsou pracovití," popsal kouč Baníku.

Zda léčba prací zafungovala, ukáže 6. ligové kolo, v němž Baník za necelé dva týdny zavítá na hřiště pražské Dukly.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články