Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Baník opět padl. Úplně zbytečná prohra, konstatoval trenér Kozel po generálce

Generálka to nebyla zrovna podle představ. Baník na Maltě podlehl norskému Stabaeku 0:2. Ostrava v zimní přípravě pod novým trenérem Lubošem Kozlem z deseti zápasů pětkrát prohrála v normální hrací době a s Dunajskou Stredou v Tipsport lize padla po penaltovém rozstřelu.

Luboš Kozel u fotbalistů Baníku Ostrava
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Ostravský tým první branku inkasoval už po 20 vteřinách hry od Oly Brynhildsena. Blízko vyrovnání byl Roman Potočný, ale zimní posila z přímého kopu trefila tyč. Po hodině hry vedení Stabaeku pojistil Emil Bohinen z penalty.

"Z mého pohledu úplně zbytečná prohra. Dostaneme po nesmyslné chybě gól asi po dvaceti sekundách a od toho se to odvíjelo. Byli jsme deset minut jako v Jiříkově vidění. Pak jsme to srovnali a dostali hru pod kontrolu, i začátek druhého poločasu byl dobrý. Potočný trefil tyč, byly tam i další šance, například Fleišman. Bohužel ve finále jsme zatím slabí a to musíme zlepšit," citoval klubový web Kozla, jehož svěřenci zahájí druhou část ligové sezony v sobotu 15. února na hřišti Slovácka.

Liberec v Turecku po obratu zdolal ukrajinský Černihiv 2:1 díky dvěma gólům bosenské zimní akvizice Imada Rondiče. "Celkově jsme se zápasem spokojeni, protože jsme vyhráli. Myslím si, že jsme předvedli dobrý, kvalitní a bojovný výkon," uvedl pro liberecký web Miroslav Holeňák, asistent hlavního trenéra Pavla Hoftycha.

"Nastoupili mladší hráči jako například Krikri (Kristian Michal) a poté i Bery (Michal Beran). Jsme rádi, že jsme si mohli vyzkoušet i různé varianty," doplnil Holeňák.

Příbram rovněž na soustředění v Turecku remizovala 1:1 s ruskou Tulou. Středočeši, za které vyrovnal Martin Nový, měli problémy s disciplínou. Vyloučeni byli Karel Soldát i Mihailo Cmiljanovič, ale Příbram po vystřídání mohla dohrát v plném počtu hráčů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články