Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ba Loua po předkole opustí Plzeň, za 30 milionů ho koupila Poznaň

Adriel Ba Loua evidentně nepatřil mezi oblíbence plzeňského trenéra Michala Bílka, a tak když na záložníka Viktorie přišla nabídka z Lechu Poznaň, která se podle odhadů blíží hodnotě 1,2 milionu eur (30,5 milionu korun), nebylo co řešit. Ba Loua ještě pomůže Plzni ve 4. předkole Evropské konferenční ligy, a pak už se bude stěhovat do týmu aktuálního lídra polské ligy.

"Hráč projevil zájem odejít do zahraničí a přišla i konkrétní zajímavá nabídka, kterou jsme se rozhodli akceptovat," uvedl generální ředitel Viktorie Adolf Šádek.

Pětadvacetiletý fotbalista z Pobřeží slonoviny Ba Loua prošel v polském celku zdravotní prohlídkou a podepsal smlouvu. Ta vejde v platnost poté, co rychlonohý záložník pomůže Plzni ještě v posledních dvou zápasech závěrečného předkola Evropské konferenční ligy proti CSKA Sofia.

"Věřím, že nám Adriel pomůže a přispěje ke splnění cíle, kterým je jednoznačně postup do základní skupiny Evropské konferenční ligy. To by bylo pro všechny strany to nejlepší rozloučení," řekl Šádek. V úterý už bude Ba Loua trénovat opět v Plzni.

Ba Loua přišel do Viktorie před rokem z Karviné a v pátém týmu minulého ročníku nejvyšší soutěže odehrál 46 zápasů, v nichž dal devět gólů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články