Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Stíhací jízda vítězství nepřinesla, florbalisté podlehli Švýcarům po nájezdech

Ve 35. minutě prohrávala se Švýcarskem 0:4, přesto zápas Euro Floorball Tour v Brně dokázala česká florbalová reprezentace vyrovnat. O vítězi nakonec po výsledku 5:5 rozhodovaly nájezdy, ve kterých se prosadil jen hostující Matthias Hofbauer. Branky národního týmu vstřelili Martin Kisugite, Patrik Dóža, Lukáš Hájek, Daniel Šebek a Jiří Courney. Přímý přenos nedělního utkání s Finskem sledujte od 14:50 na ČT sport a webu ctsport.cz

Utkání Česko - Švýcarsko
zdroj: ceskyflorbal.cz autor: Martin Flousek

Švýcaři se dostali do vedení ve čtvrté minutě, kdy po Braillardově přihrávce trefil balónek nechytatelně ze vzduchu Mendelin. Před polovinou zápasu využil přesilovou hru Matthias Hofbauer a pak rychle zvýšili na čtyřbrankový rozdíl Camenisch s Rüeggerem.

"Začali jsme zase tragicky, nechali jsme si to utéct. Byly tam školácké chyby a zbytečná vyloučení. Nemůžeme začít hrát až od druhé třetiny. Nevím, čím tom je. Máme toho asi mnohem víc v nohách než ostatní týmy. Trénujeme mnohem víc, ale to my potřebujeme a musíme to zvládnout," řekl český útočník Patrik Dóža.

Češi poprvé překonali Meiera ve 39. minutě po střele Kisugiteho. Na začátku třetí třetiny proměnil Šebkovu přihrávku Dóža a v 48. minutě po rychlé kombinaci stáhl zakončením do odkryté branky manko na rozdíl jediného gólu Hájek.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalisté stáhli náskok Švýcarů, ale padli v nájezdech

Na druhé straně se sice prosadil Riedi, ale Šebek s Curneym dokázali v závěru vynutit samostatné nájezdy. V nich rozhodl o triumfu reprezentace ze země helvétského kříže blafákem do bekhendu Matthias Hofbauer.

Národní tým si atmosféru před 1582 diváky v DRFG Aréně užili. "Je to super, dneska nám asi trošku nepřálo, že Kometa slaví titul, ale s tím nic neuděláme. Přesto jsou fanoušci naprosto skvělí, jsou slyšet a je jich tady spousta," dodal Dóža a zmínil oslavu hokejistů Brna po triumfu v extralize na Zelném trhu.

Češi jsou v tabulce turnaje aktuálně třetí se ziskem jednoho bodu. V neděli budou bojovat o konečné třetí místo s úřadujícími mistry světa Finy, kteří na bodový zisk čekají.

Turnaj Euro Floorball Tour mužů v Brně:

Česko - Švýcarsko 5:6 po sam. nájezdech (0:1, 1:3, 4:1)

Branky a nahrávky: 39. Kisugite (Šebek), 43. Dóža (Šebek), 48. Hájek (Hubálek), 57. Šebek (Curney), 59. Curney (Suchánek) - 4. Mendelin (Braillard), 29. M. Hofbauer (Mendelin), 33. Camenish (M. Hofbauer), 36. Rüegger (M. Hofbauer), 54. Riedi (Laely), rozhodující sam. nájezd M. Hofbauer. Rozhodčí: Heinola, Marttinen (oba Fin.). Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Diváci: 1582.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články