Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Florbalisté zakončí sezonu turnajem v Brně se silnými soupeři

Turnajem Euro Floorball Tour v Brně florbaloví reprezentanti uzavřou sezonu. Svěřence finského kouče Petriho Kettunena v něm čekají první duely v tomto kalendářním roce. Češi jako pořadatelé nadcházejícího prosincového mistrovství světa totiž na přelomu ledna a února nehráli kvalifikaci a naposledy se tak představili na listopadovém EFT ve švýcarském Kirchbergu.

Čeští florbalisté
zdroj: ceskyflorbal.cz

"Bude to pro nás velmi zajímavý turnaj Euro Floorball Tour. Dlouho jsme žádný zápas nehráli a nyní jsou očekávání veliká," řekl Petri Kettunen webu Českého florbalu. Jeho tým do turnaje v DRFG Aréně, v které hraje své zápasy mistr hokejové extraligy Kometa Brno, vstoupí v pátek od 19:00 proti Švédsku. O den později je čeká v 15:00 Švýcarsko a v neděli ve stejný čas Finsko.  

Kettunen doufá, že tým přenese do tradičního klání se světovou špičkou prvky ze soustředění v Chomutově, kterým tým vyplnil reprezentační pauzu v době kvalifikací mistrovství světa. "Základním kamenem pro nás bude vždy obrana, nyní ale přišel čas zapracovat také na zlepšení hry s míčkem," uvedl kouč českého týmu.  

Při tvorbě nominace se musel ohlížet na zdravotní stav hráčů a v posledních dnech udělal i další změny. Matěje Jendrišáka z Linköpoingu, Tomáše Sýkoru z Chodova Ondřeje Němečka z Tatranu Střešovice nahradili Milan Meliš ze Střešovic, Martin Tokoš z Vítkovic a Martin Pražan z Chodova. Tým ještě doplnil Martin Nehera z Vítkovic. 

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalisty čekají v Brně silní soupeři

V kádru má Kettunen hned tři gólmany - Lukáše Bauera z Mladé Boleslavi, Lukáše Součka z Vítkovic a Jana Bindera ze švédského Kalmarsundu. "Všichni tři nominovaní si svou šanci zasloužili a každý z nich odchytá jedno utkání," dodal Kettunen.  

Nominace českých florbalistů na turnaj Euro Floorball Tour v Brně - brankáři: Lukáš Bauer (Mladá Boleslav), Lukáš Souček (Vítkovice), Jan Binder (Kalmarsund/Švéd.), obránci: Adam Delong, Jakub Hubálek, Martin Nehera (všichni Vítkovice), Martin Pražan (Chodov), Milan Garčar (Sparta Praha), Ondřej Vítovec (Tatran Střešovice), Patrik Suchánek (Helsigborg/Švéd.), Martin Kisugite (Langenthal/Švýc.), Lukáš Veltšmíd (Alligator Malans/Švýc.), útočníci: Jiří Curney, Milan Tomašík (oba Mladá Boleslav), Lukáš Hájek, Josef Rýpar (oba Vítkovice), Mikuláš Krbec (Ústí nad Labem), Milan Meliš (Tatran Střešovice), Tom Ondrušek (Chodov), Radek Valeš (FBC Liberec), Patrik Dóža (Köniz/Švýc.), Filip Langer (Pixbo Wallenstam IBK/Švéd.), Danel Šebek (FC Helsingborg/Švéd.). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články