Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Švédové byli silnější. Českým florbalistům dali pět branek

Český florbalový tým vstoupil na brněnské půdě do turnaje Euro Floorball Tour porážkou. Švédským soupeřům podlehl 3:5, české hráče může těšit alespoň vyhraná třetí třetina (2:1). 

Čeští florbalisté
zdroj: ceskyflorbal.cz

Švédové otevřeli skóre v deváté minutě, kdy ze středu brankáře Součka překonal Svahn. V polovině úvodního dějství šel pykat Hedlund, ale v oslabení zvýšil Adriansson. Hned za minutu vstřelil po Sjögrenově akci další gól Rudd. Vzápětí ještě trefil tyč Stenberg.

Ve druhé třetině neproměnili šance Delong a Curney, který běžel sám na Rehna. Ve 26. minutě při Delongově vyloučení zvýšil Sjögren na 4:0. Rehn přišel o čisté konto ve 29. minutě po tečované střele Rýpara. Vzápětí pomohla Švédům tyč a Češi měli další šance. V největší neuspěl Langer.

Až ve 46. minutě se prosadil po Delongově forčekingu Garčar, ale za dvě minuty vrátil Seveřanům tříbrankový náskok z dorážky Stenberg. V polovině závěrečné části se trefil Suchánek, ale přes další šance už Češi závěr nezdramatizovali.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalisté nestačili tempu švédských favoritů

"Proti Švédsku jsme odehráli dobrý zápas, vytvořili jsme si velké množství gólových šancí, které nebyly špatně sehrané, bohužel jsme ale nebyli příliš důslední v zakončení," řekl Kettunen.

"Ještě jsem nebyl u reprezentace, když Česko prohrálo před dvěma lety se Švédskem 2:3. Předchozí výsledky pod mým vedením byly obdobné jako dnes, ale nyní jsme si vytvořili více šancí."

Podobné zápasy jako v DRFG Areně před 1037 diváky jsou podle Kettunena v přípravě na prosincové mistrovství světa v Praze důležité. "Zítra proti Švýcarsku musíme hrát více svědomitě s míčkem a být efektivnější v gólových šancích. Nesmíme dostávat laciné góly," dodal kouč.

Turnaj Euro Floorball Tour mužů v Brně:

ČR - Švédsko 3:5 (0:3, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 29. Rýpar (Hubálek), 46. Garčar (Delong), 50. Suchánek (Langer) - 9. Svahn (Galante-Carlström), 12. Adriansson (Johansson), 13. Rudd (Sjörgen), 26. Sjörgen (Johansson), 48. Stenberg (Galante Carlström). Rozhodčí: Heinola, Marttinen (oba Fin.). Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1037.

Švýcarsko - Finsko 10:6 (2:4, 4:1, 4:1)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články