Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Opora florbalistek Urbánková táhne tým a přemýšlí o zahraničním angažmá

Nejproduktivnější hráčka florbalové reprezentace v historii Tereza Urbánková podle předpokladů patří k hlavním oporám i na mistrovství světa v Bratislavě. Se třemi góly je nejlepší střelkyní týmu. Stejně jako Eliška Krupnová na šampionátu pokořila hranici 50 tref v národním týmu. "Moc jsem to nesledovala. Posílala mi to babička, že se to dočetla," řekla Urbánková, která už zaznamenala 51 tref a 82 bodů z 91 utkání.

Tereza Urbánková (v bílém)
zdroj: ČTK

Krupnová má na kontě rekordních 52 branek a 72 bodů ze 78 utkání. "S Eliškou se nijak nehecujeme, kdo dá více gólů. Třeba ale něco vymyslíme. Určitě je příjemné dávat góly a táhnout tým," uvedla šestadvacetiletá opora Chodova.

Urbánková má sice před sebou ještě řadu sezon, v překonání magické hranice 100 gólů v národním týmu ale moc nevěří. "Myslím si, že je to dost daleko. V reprezentaci jsem nějakých osm let a tu dobu mi trvalo, než jsem se dostala na padesát. Jestli by mi to trvalo dalších osm let, tak to už tady asi hrát nebudu."

Myslí si, že ji k tomu nepomůže ani od roku 2015 zavedená kvalifikace mistrovství světa pro všechny země a v té favorité proti outsiderům sbírají hodně vysoké výhry. "Tam ty zápasy jsou jednoduché a góly se střílí snadno, ale na mistrovství světa a v jiných zápasech to je zase úplně něco jiného," podotkla Urbánková.

Nyní nedokáže odhadnout, jak dlouho bude její florbalová kariéra pokračovat. Ví, že před amatérským sportem může v budoucnu dostat přednost práce design manažerky a osobní život. Na tréninky chodí rovnou z práce. "Domů jdu až potom. Je to kolotoč furt dokola a o víkendu zápasy. Je to náročné, ale zatím se to dá skloubit," řekla majitelka bronzu z MS v roce 2011 v St. Gallenu.

Ilustrační foto

Nyní bude zvažovat, zda nevyrazí na další zahraniční angažmá. V sezoně 2015/16 působila ve švédském týmu KAIS Mora, s kterým vyhrála i Pohár mistrů. Vrátila se ale a našla si práci v oblíbeném oboru.

"Kluby se mi ozývají a já se rozhoduji, jestli zůstávat v Česku. Jsem otevřená všem možnostem, takže to teď zvažuji. Práce je samozřejmě jeden z důležitých faktorů, na základě kterých se budu rozhodovat," dodala Urbánková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články