Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Češky se ve čtvrtfinále střetnou s Polskem, Lotyšky narazí na Švédsko

Florbalistky Polska porazily na mistrovství světa v Bratislavě v předkole play-off Estonsko 6:1 a ve čtvrtfinále budou soupeřkami českého týmu. V boji o postup mezi nejlepší čtyřku se utkají s výběrem trenéra Miroslava Janovského ve středu a zopakují si souboj ze stejné fáze turnaje z minulého šampionátu předloni v Tampere. Tam Češky vyhrály 8:2. Druhé předkolo vyhrály Lotyšky nad Dánkami poměrem 4:1 a ve čtvrtfinále narazí na reprezentaci Švédska.

Radost českých florbalistek
zdroj: Český florbal autor: Martin Flousek

Favorizované Polky, které skončily třetí v základní skupině B, se dostaly do vedení ve třetí minutě, kdy si Estonky srazily balónek do vlastní branky. Hned za 36 vteřin sice vyrovnala Vaartová, ale favoritkám vrátila vedení na konci první třetiny Plechanová.

Výhru Polska v dalším průběhu pojistily shodně dvěma trefami bývalá hráčka Liberce Piotrowská a nejlepší střelkyně týmu Krzywaková. Ta si polepšila už na sedm branek ze čtyř utkání turnaje.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalistky se na MS chystají na play-off

Předkolo play-off

Polsko - Estonsko 6:1 (2:1, 2:0, 2:0) Branky: 23. a 59. Piotrowská, 25. a 58. Krzywaková, 3. vlastní, 20. Plechanová - 4. Vaartová. 


Lotyšsko - Dánsko 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) Branky: 14. Garklavová, 30. Garbareová, 38. Karklinová, 47. Z. Bankavová - 50. Di Nardová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články