Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Měla to být minimálně remíza, zhodnotil prohru florbalistů se Švýcarskem Beneš

Čeští florbalisté ztratili po prohře 2:4 se Švýcarskem na mistrovství světa v Helsinkách šanci na prvenství v základní skupině B. Ačkoliv zápas rozhráli čeští hráči dobře, do bodového zisku jej nedokázali dovést. "Je to opravdu velká škoda," uvedl po zápase útočník Marek Beneš. 

Marek Beneš v souboji s Janem Burkim (v bílém)
zdroj: ČTK autor: Reichová Barbora

"Celkově mi zápas přišel špatný. Samozřejmě Švýcaři tak hrát chtějí, jsou schopni ho držet tři střídání za sebou. Není to úplně jednoduché psychicky. Trošku nás to vykolejilo, s balonkem to nebylo ono a tím pádem byl zápas bez šancí na obou stranách. Bohužel jsme udělali tu jednu chybu a my jsme na konci svou šanci neproměnili," řekl Beneš.

Hra se podle něj týmu nedařila podle představ. "Když si odmyslíte těch 25 minut, kterých drží Švýcaři balonek na své polovině, tak se snižuje čas a prostor mít nějaké šance. Ve zbytku jsme nebyli tak kvalitní balonku, možná trochu ustrašení," prohlásil Beneš.

V 7. minutě vyrovnal na 1:1, ale necítil se ideálně. "Gól mě potěšil, ale od té doby šel můj výkon dolů. Nejsem úplně rozehraný, moc jsem toho neodehrál a neodtrénoval, tak doufám, že se to bude zlepšovat každým zápasem. Ztratil jsem hodně míčků. I kvůli mně jsme si nevytvořili dost šancí," litoval.

Od duelu z poloviny října z Euro Floorball Tour v Plzni proti Švédsku (6:3) zasáhl v dresu Tatranu jen do zápasů na hřišti FBC Ostrava 20. listopadu a o pět dnů později doma proti Liberci. V pátek proti Německu zůstal jen na střídačce a zařadil se až dnes. "Za poslední dva měsíce jsem odehrál jen dva zápasy. Náročné to je, ale musíme se zlepšovat a vypořádat se s tím líp," uvedl Beneš.

V pondělí budou hrát Češi o přímý postup do čtvrtfinále proti Norsku. "Co jsme viděli jejich zápas se Švýcary, tak hráli s nimi vyrovnaně. Mají pořád stálice jako Ketil Kronberg nebo Daniel Gidske. Jsou zkušení a zároveň bojovní. Nečeká nás nic jednoduchého, musíme se oklepat z prohry a jít dál," dodal Beneš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články