Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Zasloužili jsme si víc, hodnotí čtvrté místo českých florbalistek trenér Rhyner

České florbalistky se popáté v řadě loučily s mistrovstvím světa prohraným duelem o bronz. "Bolí to pekelně," hodnotil výsledek trenér české ženské reprezentace Sascha Rhyner. Čekání na historicky druhou medaili po bronzu ze St. Gallenu z roku 2011 pokračuje. 

Sascha Rhyner dohlíží na hru Češek proti Švýcarsku
zdroj: Flickr- Český florbal autor: Flickr- Český florbal

"Myslím, že jsme si zasloužili víc. Ale dnes musíme také uznat, že jsme nehráli na naší nejlepší úrovni. I když to bylo velmi náročné, měli jsme málo času mezi oběma zápasy, ale žádné výmluvy," řekl Rhyner.

"Nebyli jsme připraveni v první třetině, i když jsme pak srovnali. Švýcarky zase získaly momentum po reklamní pauze a dvougólovém vedení před druhou přestávkou. Pak už jsme to měli těžké proti dobře organizované obraně," prohlásil Rhyner, který od druhé třetiny stáhl hru na dvě formace.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Hodnocení MS florbalistek – Christianová a Keprtová

"Rozhodli jsme se po první třetině, že budeme pokračovat se dvěma lajnami, tak jsme dělali nějaké přesuny," řekl Rhyner, jehož tým ztrátu 2:5 neumazal ani v power-play, kterou zkoušel už od 55. minuty.

Chyběl nám klid

"Začalo to už včera, kdy jsme měli několik šancí proti Finkám, v tom to bylo podobné. Nedokázali jsme se prosadit v semifinále ani tady, chybělo víc klidu na míčku. Ale celkově jsem na tým pyšný, jak na turnaji hrál, i jak se oklepal po semifinálové porážce," doplnil kouč.

I přes další čtvrté místo, které český tým obsadil popáté v řadě, se snažil na šampionátu hledat pozitiva. "Poprvé od roku 2011 jsme vyhráli čtyři zápasy na turnaji, porazili jsme Švýcarky v úvodním zápase. Měli jsme velmi dobré věci, měli jsme velmi dobré semifinále s Finkami, ale bohužel jsme nedokázali zařídit happy end," prohlásil Rhyner.

Důvody, proč český tým končí od roku 2011 stále za trojicí Švédsko, Finsko a Švýcarsko, jsou podle něj na každém turnaji jiné. "Byl jsem u tří, nevím u předchozích. Jsou to pokaždé jiné důvody, když se podíváte na zápasy, nevidím žádný konkrétní," prohlásil.

Svou budoucnost u týmu nechtěl bezprostředně po turnaji řešit. "Teď půjdu ven počítat sněhové vločky," uvedl Rhyner, jemuž končí smlouva. V případě, že by nepokračoval, mezi kandidáty by mohl patřit trenér Vítkovic Tomáš Martiník, který dovedl dvakrát za sebou k bronzovým medailím na mistrovství světa české juniorky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články