Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krupnová vítá omlazení kádru o bronzové juniorky: Nebojácnost a drajv mláďat nám pomůže

Pět bronzových medailistek ze zářijového mistrovství světa juniorek z Uppsaly se dostalo do závěrečné nominace českého týmu na světový šampionát, který se bude konat na stejném místě ve Švédsku na přelomu listopadu a prosince. Podle kapitánky výběru kouče Saschy Rhynera Elišky Krupnové i generálka na Euro Floorball Tour ve finském městě Lempäälä v polovině října ukázala, že omlazení kádru české reprezentaci prospělo.

"Tým je hodně mladý. Je tam hodně nováčků a myslím, že poslední akce nám ukázala, že oni a ta, řekněme, mláďata přinášejí to, co potřebujeme. To je nebojácnost a jít si prostě za vítězstvím. Tým je mladší, ale myslím si, že je to velice ku prospěchu," řekla Krupnová po pondělním zveřejnění nominace.

Na bronzu týmu do 19 let se podílely obránkyně Marie Havlíčková s Vanessou Rebeccou Keprtovou a útočnice Eliška Chudá s Eliškou Trojánkovou a Pavlínou Bačovou, které se teď mohou těšit na první šampionát dospělých. Nechyběla tam ani univerzálka Michaela Kubečková, která už debutovala na MS v Neuchatelu. Premiéra čeká vedle pětice juniorek i brankářku Lenku Remešovou a útočnici Karolínu Suchou.

"Je to plus pro ně i pro nás, že mají tuto nedávnou zkušenost, a určitě ji budou chtít minimálně zopakovat. Prostě si jdou pro medaili a my jako tým si chceme jít taky pro medaili, takže ta jejich nedávná zkušenost, nebojácnost a drajv nám k tomu určitě pomůže," doplnila Krupnová k zařazení mladých nadějí.

Po minulém MS se rozhodla skončit v národním týmu Tereza Urbánková z Malmö, která byla s Krupnovou v čele historických ofenzivních statistik národního týmu. Bez ní a bez momentálně zraněné Adély Bočanové zbyly z pěti pamětnic jediné české medaile v historii, bronzu z roku 2011 ze St. Gallenu, oproti minulému šampionátu jen tři – Krupnová, obránkyně Hana Koníčková a brankářka Jana Christianová.

"Určitě nám budou chybět ty zkušenosti, ale věřím, že vybraný tým je v tom nejlepším složení s nejlepší aktuální formou. Holky nám chybět budou, ale ta nová mláďata přináší zase jiné věci. Nechci říct, že to nahradí, ale je to jiný přínos a je potřebný a pozitivní," prohlásila Krupnová, která je se 133 body a 83 brankami ze 114 zápasů rekordmankou českého týmu.

Před dvěma roky v Neuchatelu ztratil Rhynerův výběr v semifinále s domácím Švýcarskem vedení 6:1 a prohrál 6:7 v prodloužení. V boji o 3. místo podlehl Finsku také až v prodloužení 4:5. "My, co jsme byly ve Švýcarsku, určitě na minulé mistrovství světa myslet nebudeme a koukáme se dopředu na další medaili, která je pro nás jasným cílem. Minule to nedopadlo o kousek, ale je to nové mistrovství, začíná se zase od začátku. Musíme to brát zápas od zápasu už od skupiny," uvedla Krupnová.

Po červnových porážkách v přípravě v Eerikkilä s Finskem 3:5 a 3:5 prohrály Češky na začátku září na turnaji v Bernu se Švédskem 2:14, s Finskem 4:9 a se Švýcarskem 1:6. "Celý dvouletý cyklus byl úplně jiný kvůli covidu, takže jsme zápasů tolik neodehrály a společných akcí jsme měly málo. Ve Finsku a pak ve Švýcarsku se nám ty zápasy nepovedly. Ale myslím si, že forma graduje, je to teď určitě o hodně lepší a jsem ráda, že poslední akce vyšla. Potřebovaly jsme to z hlediska sebevědomí a nějaké energie," prohlásila Krupnová.

V Lempäälä podlehl český tým Finsku 3:6 a Švédsku 7:10 a připsal si historicky nejvyšší výhru nad Švýcarskem 9:2. "S Finskem jsme začaly nic moc, ale pak to mělo vzestupnou tendenci. Se Švédskem jsme odehrály solidní zápas a ten proti Švýcarsku pak byl super. Bylo to něco, co jsme určitě potřebovaly, a určitě nám to pomohlo získat lepší sebevědomí. Určitě je fajn Švýcarky takhle porazit poslední zápas před mistrovstvím světa," dodala Krupnová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články