Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na závěr turnaje EFT jasná výhra. Češky deklasovaly Švýcarky a skončily třetí

Celkové třetí místo obsadily na turnaji Euro Floorball Tour ve finském městě Lempäälä české florbalistky. Rozhodla o tom jejich závěrečná výhra 9:2 nad Švýcarkami. Dvěma góly se na vítězství podílely Denisa Ratajová a Eliška Chudá, tři asistence si připsala Eliška Trojánková. 

České florbalistky
zdroj: Flickr.com/ceskyflorbal

Turnaj byl generálkou na mistrovství světa ve švédské Uppsale, které se bude hrát od 27. listopadu do 5. prosince.

Švýcarky měly možnost otevřít skóre po 75 sekundách hry, ale Anja Wyssová neproměnila trestné střílení. Z vedení se tak radoval ve 12. minutě český tým po brance Nely Jirákové. Brankářka Jana Christianová inkasovala 42 sekund před koncem úvodní části, kdy se prosadila Michelle Wikiová. Ve 36. minutě ale vrátila výběru Saschy Rhynera vedení z přečíslení Michaela Kubečková.

V čase 42:25 zvýšila náskok Eliška Chudá, za 39 sekund se prosadila i Ratajová a ve 47. minutě upravila Martina Řepková už na 6:1. Skóre nadále narůstalo. Necelých devět minut před koncem využila přesilovou hru Eliška Krupnová, další góly přidaly Karolína Suchá a opět Ratajová.

Za Švýcarsko se sice ještě 77 sekund před koncem prosadila Corin Rüttimannová, ale poslední slovo měla Chudá.

Radost z vydařené generálky na MS

Byla z toho historicky nejvyšší výhra českých florbalistek ve vzájemných zápasech se Švýcarskem. "Od poloviny utkání šlo všechno docela snadno. První část hrály Švýcarky dobře, ale držely jsme s nimi vyrovnané skóre. Po půlce se to zlomilo a hra se mi moc hezky sledovala. Doufám, že podobný výkon v budoucnu zopakujeme," řekla webu Českého florbalu brankářka Jana Christianová.

Byla ráda za podařenou generálku na MS. "Před každou akcí jsme si řekly řadu věcí, protože jsme věděly, že to od nás nebylo ideální. Začaly jsme tím, že na sobě ještě více pracujeme. Řekla bych, že se nám progres už částečně podařil. Stále však máme měsíc a půl na zlepšení a doladění některých herních aspektů,“ podotkla Christianová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články