Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Florbal není zkažený penězi. Na mistrovství je to vidět, míní komentátor ČT Zamazal

Praha – Světový šampionát florbalistek je ve své polovině a hlavně ty české se před Vánoci těší velkému zájmu médií. Přenosy, rozbory, rozhovory a reportáže z mistrovství světa jsou dílem týmu, který čítá téměř sedmdesát hlav. Nejvíce slyšet a vidět je komentátor Ondřej Zamazal. Jak se pracuje nejen jemu na MS a s florbalisty obecně, či jak moc se mu pozdává šance českých florbalistek na medailový úspěch? Rozpovídal se v pořadu Florbal z nadhledu.

Filip Šuman a Ondřej Zamazal v pořadu Florbal z nadheldu
zdroj: ČT sport

Specialista na florbal Zamazal se na turnaj chystal s větším předstihem. "Shromažďování materiálů o jednotlivých týmech a taková ta intenzivní příprava mi zabrala tři týdny, možná měsíc," popsal. "Moje příprava byla mnohem jednodušší. Využívám samozřejmě internetu, ale největší práce spočívá v hledání příběhu, který ten či onen den přinese," říká píšící novinář Robert Sára. A jaké to pro ně zatím jsou?

"Pro mě to byl vlastní gól Kristýny Jílkové za stavu 9:0 v utkání s Lotyšskem, kterým pokazila debut gólmanky Provázkové," uvedl Sára. "My držíme příběh Denisy Billé, která se zranila měsíc před šampionátem. Točili jsme ji u doktora Barny, na začátku turnaje, když pracovala s fyzioterapeutem i při proměněném trestném střílení s Lotyšskem na 1:0 a pokračování snad uvidíme dál," přál si Zamazal. 

Je nám líto, video expirovalo.
Florbal z nadhledu

Na otázku, kolik je v Ostravě a Brně lidí z České televize, měl Zamazal evidentně připravenou odpověď: "Celý tým, který se podílí na vysílací operaci, tvoří šedesát osm lidí včetně komentátorů, expertů, reportérů a kameramanů," spočítal štáb ČT. Konkurence v komentování florbalových bitev v tuzemsku mu zatím moc nehrozí. Stejně hledá inspiraci v zahraničí. "Občas se podívám, jak to dělají ve Švédsku. Inspirace se hledá dobře v Americe, tam se při vší úctě ke kolegům sport všeobecně prezentuje v televizi diametrálně jinak. Myslím, že mnohem lépe," zmínil.

Zamazal si pochvaluje i spolupráci se samotnými hráči a hráčkami: "Přístup florbalistek je výborný. Možná je to tím, že tenhle sport není zkažený penězi, a hlavně vědí, že svůj sport musí umět prodat."

Oba novináři vidí šance Češek vysoko. "Naše florbalistky mě předvedenou hrou oproti minulosti překvapily. Myslím si, že vyhrajeme zápas o bronz," řekl Sára. "Potenciální soupeřky v semifinále Švédky drží celou sezonu formu, ale já budu velký optimista. Myslím, že je čas, aby poprvé v historii všech kategorií český tým konečně ten švédský porazil a pak děj se vůle boží…," uzavřel.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články