Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Šuman: Máme šanci pobláznit florbalem celý národ

Praha – České florbalistky se už přestěhovaly z Brna do Ostravy, kde budou v tamní ČEZ Aréně bojovat s polskou reprezentací o postup do semifinále mistrovství světa. V základní skupině obsadily Češky druhé místo za Švýcarskem. Předseda ČFbU je s dosavadním průběhem šampionátu nadmíru spokojen. "Věřím, že týmu se bude dařit tak jako basketbalistkám, máme úplně stejnou šanci pobláznit celý národ," připomněl úspěšné mistrovství světa v basketbalu před třemi lety.

Utkání Česko - Švýcarsko
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Šuman je rád za návštěvnost, radost mu udělala atmosféra v Brně a dobře hodnotí i výkony českých florbalistek. "Byla tam velká řada team-buildingových akcí, které měly z té skupiny opravdu vytvořit soudržný tým. Zatím se zdá, že se to podařilo. Dívky jsou na poměrně sebevědomé vlně a potvrzují to i svými výkony. Ty jsou asi nejlepší, jaké jsem měl možnost za posledních deset let u české reprezentace vidět," uvedl.

Florbalistky sice klopýtly v utkání se Švýcarskem, kterému podlehly 1:2, podle Šumana se ale i tak prezentovaly na výbornou. "Na rovinu si přiznejme, že Švýcarsko je obrovská florbalová velmoc. V historii jsme ho porazili pouze dvakrát. A vítězství před dvěma lety bylo navíc poměrně šťastné. V neděli byl výkon výborný. Věřím, že to tým hodí za hlavu, a pokud čtvrtfinále zvládne, má nalajnovanou cestu vůči Švédsku, což je opravdu strašný soupeř, kolébka florbalu. Ale myslím, že tým před zaplněnou ČEZ Arénou předvede to nejlepší," řekl Šuman.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Předseda ČFbU Filip Šuman

Toho potěšil velký zájem fanoušků o mistrovství. "Cestují diváci ze zahraničí. Třeba slovenský tým získává zápas od zápasu větší podporu. Reakce jsou obrovsky pozitivní. Na atmosféru týmy reagují nejvíce a jsem strašně rád, že atmosféra byla i na utkání, kdy Češky nehrály," uvedl Šuman.

Před startem šampionátu si největší příklad bral organizační tým z MS v basketbalistek v roce 2010. "To je něco, o čem jsme při přípravě našeho mistrovství mluvili hrozně často. Logisticky je to samozřejmě obrovský krok, ale minulé akce už nás připravily. Největší radost mám z toho, že nedělní přenos proti Švýcarsku v ČT sledovalo dokonce ještě víc diváků, než to sledovalo v základních skupinách na MS v basketbalu," doplnil.

Celkových 28 zápasů v Brně navštívilo přes 16 tisíc diváků. "Oproti minulým šampionátům máme každý den rekord," řekl šéf organizačního výboru Jan Jirovský. V Ostravě budou organizátoři útočit na rekord, který stanovil minulý turnaj v St. Gallenu v roce 2011 počtem 28 190 fanoušků. "Chceme překonat florbalový rekord na zápas, na to si po tom, co bylo v Brně, věříme," dodal Jirovský k metě 4 521 fanoušků na finálové utkání mezi Švédskem a Švýcarskem ve Västeras z roku 2009.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články