Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Čeští florbalisté zapsali v kvalifikaci MS další povinnou výhru, ve finále se utkají se Slovenskem

Čeští florbalisté porazili v kvalifikaci mistrovství světa v Celanu na závěr základní skupiny E domácí Itálii 10:1. S jistotou postupu na listopadový šampionát v Curychu a Winterthuru i potřetí v roli jasného favorita jednoznačně vyhráli. V pátek od 18:30 čeká svěřence trenéra Jaroslava Berky finále s vítězem skupiny F Slovenskem.

zdroj: Český florbal autor: Flousek Martin

"Proti Slovensku očekáváme o něco vyrovnanější utkání než proti Itálii. Budeme se na to muset o něco lépe připravit a pilovat trošku jiné věci než ve skupině. Musíme to vyhrát a vyrazit vstříc světovým hrám a mistrovství světa," řekl webu Českého florbalu útočník Mikuláš Krbec.

Po 61 sekundách hry otevřel skóre Filip Langer a ve 4. a 7. minutě se prosadil Šimon Stránský, který v druhém případě využil přesilovou hru. Italům se podařilo gólmana Martina Beneše překonat ve 12. minutě při signalizovaném vyloučení zásluhou Kevina Bonicalzy.

V druhé patnáctiminutovce Češi skórovali pětkrát. Tři sekundy před jejím koncem při vyloučeních Giana-Luky Amata a Giorgia Picina využil přesilovku pěti proti třem Ondřej Němeček.

Po 84 sekundách závěrečné části dovršil Langer hattrick a v 35. minutě uzavřel skóre Jakub Gruber.

Itálie - ČR 1:10 (1:3, 0:5, 0:2)

Branky: 12. Bonicalza - 2., 26. a 32. Langer, 4. a 7. Stránský, 23. Pěnička, 27. Majer, 27. M. Krbec, 30. Němeček, 35. Gruber. Rozhodčí: Larinovs, Malins (oba Lot.). Vyloučení: 3:1. Využití: 0:2. Diváci: 92.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články