Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Florbalisté v kvalifikaci mistrovství světa totálně smetli Španělsko

Tohle byla gólová paráda. Čeští florbalisté rozdrtili ve druhém utkání v kvalifikaci mistrovství světa v italském Celanu Španělsko 22:0 a po následné remíze Itálie se Slovinskem mají jistý postup a účast ve finále. Čtyřmi brankami a dvěma asistencemi se na jasné výhře podílel Matěj Havlas. Čtyři góly a přihrávku zaznamenal Matěj Jendrišák a jednu trefu a pět asistencí měl Mikuláš Krbec. Gólman Martin Haleš si při debutu připsal snadné čisté konto. Ve čtvrtek čeká svěřence trenéra Jaroslava Berky v závěrečním utkání ve skupině E duel s domácí Itálií.

Už po 19 sekundách otevřel skóre Matěj Havlas a ve druhé minutě zvýšil Jendrišák, který se zapsal mezi střelce i v druhém utkání po návratu do národního týmu po více než dvou letech. Ve 12. minutě se během 54 sekund prosadili oba autoři úvodních gólu, tentokrát ale v opačném pořadí. Osmnáct sekund před koncem úvodní patnáctiminutové třetiny se prosadil ještě při signalizovaném vyloučení Mikuláš Krbec.

V čase 16:53 oslavil premiérovou branku v druhém reprezentačním utkání Petr Majer a potom se prosadili opět další debutanti Šimon Stránský s Jonášem Kreysou, kteří už skórovali v úterním úvodním utkání se Slovinskem (7:0). Do konce druhé části ještě stihli skórovat Jiří Besta a Jendrišák, který dovršil hattrick.

Češi se se Španěly utkali podruhé v historii, a nakonec překonali výsledek z předloňského souboje v kvalifikaci MS v lotyšské Liepaje, kde vyhráli 18:1. V poslední části totiž nastříleli dvanáct branek. Nejprve se dvakrát prosadil Havlas a ve 38. minutě dal čtvrtý gól v utkání i Jendrišák, ještě předtím dovršil hattrick Kreysa. Premiérové branky v reprezentaci si stihli připsat i Marek Zouzal a Matěj Pěnička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články