Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ve hře je přímý postup do čtvrtfinále. Českým florbalistkám stojí v cestě Norsko

Florbalistky čeká třetí vystoupení na světovém šampionátu v Bratislavě. Po úvodním úspěšném duelu proti Lotyšsku (8:3) a následné porážce od Finska (1:5) narazí česká reprezentace na Norsko a ve hře je přímý postup do čtvrtfinále. Severský tým se na minulém mistrovství světa umístil na devátém místě a bude v utkání outsiderem. Češkám navíc stačí k úspěchu i remíza. Přímý přenos utkání Norsko–Česko sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 17:15.

České florbalistky
zdroj: ceskyflorbal.cz

"Myslím si, že zápas s Norskem bude vypadat velice podobně jako ten s Lotyšskem. Norky hrají v podobném rozestavení, jsou hodně koncentrované v obraně a hrají v užším postavení kolem branky. Stejně jako Lotyšky budou chodit primárně do rychlých protiútoků," řekl trenér českého týmu Miroslav Janovský.

"My budeme většinu času muset pracovat s balónkem. Věřím, že si kombinační hrou s nimi poradíme a postoupíme přímo do čtvrtfinále. Stoprocentně věřím, že zápas zvládneme. Nemám vůbec žádné pochybnosti," prohlásil Janovský. Do branky by se měla poprvé místo Jany Christianové postavit dvojka Nikola Příleská.

Prvně si Češky vyzkoušejí v ostrém zápase Zimní stadion Ondreje Nepely pro 10 055 diváků, kde pak budou hrát i zbývající duely turnaje. S Lotyšskem i Finskem se představily ve vedlejší Hant Areně pro 4200 fanoušků.

"Většina holek hrála superfinále v Čechách nebo v zahraničí v hokejové hale také, takže se do toho moc hezkého prostředí těšíme," řekl Janovský. Chystat se ale tým musí spíše na komorní atmosféru. První duel s Lotyšskem sledovalo jen 170 diváků, proti Finsku díky příjezdu řady českých fanoušků už návštěva v sobotním termínu vyšplhala na 1089 příznivců.

Naposledy se český tým utkal s Norskem v únoru 2015 v Nitře v kvalifikaci MS a vyhrál 5:3. Celkově drží ve vzájemných duelech už sedm zápasů vítěznou sérii. Norky se nedočkaly úspěchu od dubna 2005, kdy v přípravném utkání v Liberci zvítězily 5:3.

Z celkových 12 duelů s Norskem má český tým na kontě osm výher a čtyři porážky. Ze šesti soubojů na MS třikrát vyhrál a třikrát prohrál. Poslední prohru na světovém šampionátu s Norskem si ale připsal v květnu 2001 v Lotyšsku 0:3.

V Bratislavě mají Norky na kontě dva body za výhru nad Lotyšskem 3:2. Los jim přisoudil tři zápasy ve třech dnech. V neděli podlehly favorizovanému Finsku 1:10 a při horším skóre s Českem by musely k posunu na druhou pozici vyhrát.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články