Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

České florbalistky vyrovnaly historicky nejvyšší prohru, Švýcarkám podlehly 2:12

Schaffhausen (Švýcarsko) – České florbalistky vstoupily do turnaje Euro Floorball Tour debaklem s domácími Švýcarkami, které je porazily vysoko 12:2. Pro Češky šlo o vyrovnání historicky nejvyšší prohry ze vzájemných utkání s tradičními sokyněmi. Druhý zápas sehrají svěřenkyně trenéra Miroslava Janovského s Finkami.

Kanonádu načal domácí tým v páté minutě, kdy Wikiová využila přesilovku při trestu Halfarové. V prvním dějství inkasovala gólmanka Christianová při svém návratu do reprezentace po dvou letech ještě čtyřikrát.

V druhé části přidaly své druhé branky v utkání Wikiová se Spichigerovou a skórovala také Martiová. Ve třetí třetině nejdříve využila další početní výhodu Rüttimannová a v 50. minutě dovršila dvouciferný stav Gerigová.

Za necelé tři minuty inkasovala poprvé při početní výhodě i Heiniová, kterou překonala Bočanová. Další gól přidala Krupnová, ale za domácí se ještě trefily Rüttimanová a Spichigerové, která si připsala hattrick.

Stejně vysokou výhru proti Česku zaznamenaly Švýcarky v únoru 2013 v přípravném utkání v Yverdonu, kde zvítězily 10:0.

Turnaj Euro Floorball Tour žen v Schaffhausenu (Švýcarsko):

Švýcarsko - ČR 12:2 (5:0, 3:0, 4:2) Branky a nahrávky: 5. Wikiová (Rüttimannová), 7. Mischlerová (Stellaová), 9. Rossierová (Gerigová), 13. Spichigerová (Stellaová), 15. Scheideggerová (Cinaová), 27. Wikiová (Martiová), 28. Spichigerová (Mischlerová), 34. Martiová (Bühlerová), 44. Rüttimannová (Gerigová), 50. Gerigová (Rossierová), 55. Rüttimannová (Spichigerová), 60. Spichigerová (Mischlerová) - 52. A. Bočanová (Enenkelová), 55. Krupnová (Ratajová). Rozhodčí: Kirves, Snellman (oba Fin.). Vyloučení: 4:3. Využití: 2:1. Diváci: 279.

Finsko - Švédsko 3:7 (0:4, 2:1, 1:2).

Juniorky:
Švýcarsko - ČR 8:7
(2:2, 5:2, 1:3).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články