Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Florbalisté vyráží do Švédska na generálku před MS. Cepek plánuje zkoušet

Praha – Generálka před prosincovým mistrovstvím světa v Rize čeká od pátku do neděle na české florbalisty. Ve švédském Växjö je čeká turnaj Euro Floorball Tour. Při tradičním klání se soupeři ze Švédska, Finska a Švýcarska si trenér Radim Cepek otestuje i formu osmatřicetiletého gólmana Tomáše Kafky z Tatranu Střešovice.

Trenéři národního týmu Radim Cepek (nejvíce vlevo) a Zdeněk Skružný (uprostřed)
zdroj: ČFbU autor: Martin Flousek

"Tomáš nechytal v nároďáku rok. Tenkrát v listopadu na Euro Floorball Tour chytal dva zápasy a nebyl jsem spokojený s jeho výkonem. Rád bych viděl, jestli je ještě v brance tak silný, nebo ne. Tomáš se snaží připravovat, co nejlépe může," řekl Cepek.

Kafku doplní osmnáctiletý Daniel Mück z Chodova. Dalšími kandidáty na post gólmana jsou před světovým šampionátem Lukáš Souček z Vítkovic a momentálně zraněný David Rytych z Mladé Boleslavi. Konečnou nominaci 18 hráčů v poli a dvou brankářů musí Cepek uzavřít do 14. listopadu.

O složení kádru má podle svých slov z 99 procent jasno, ale ještě řeší i otazníky kvůli zdravotnímu stavu. Vinou zranění kotníku vypadl z kádru pro turnaj ve Švédsku obránce Ondřej Němeček z Tatranu Střešovice a po zranění kolena ještě stále není k dispozici útočník Ondřej Mikeš ze švédského Thorengruppenu. Místo nich byli povoláni do defenzivy Marek Beneš z Tatranu a Martin Koutný z Chodova.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalisty čeká na EFT ve Švédsku poslední test před MS

Na Euro Floorball Tour bere Cepek čtyři kompletní pětky. "Je to proto, aby mohli do zápasů rotovat. Pracujeme na složení pětek. Teď už to není tak, že bychom někoho zkoušeli. Máme představu, v jakém složení bude desítka hráčů, což jsou Jendrišákova a Tomašíkova formace. Z dalších dvou pětek se bude bojovat o osm míst. Chceme mít na mistrovství světa silnou třetí formaci," doplnil Cepek.

Před světovým šampionátem čeká jeho tým ještě od 23. do 27. listopadu závěrečné soustředění v Teplicích a v sobotu 26. listopadu se z něj vydá k přípravnému zápasu do Saské Kamenice proti Německu. Mistrovství světa v Lotyšsku se hraje od 3. do 11. prosince. V základní skupině narazí český výběr na Norsko, Lotyšsko a Švédsko.

Do turnaje ve Växjö vstoupí Češi v pátek od 19:10 proti domácímu Švédsku. O den později budou hrát od 15:30 s Finskem a v neděli je čeká od 9:15 závěrečný duel proti Švýcarsku.

Nominace českých florbalistů na turnaj Euro Floorball Tour ve Växjö (4.-6. listopadu):

Brankáři: Tomáš Kafka (Tatran Střešovice), Daniel Mück (Chodov).

Obránci: Jan Jelínek, Petr Kološ (oba Mladá Boleslav), Marek Beneš (Tatran Střešovice), Tomáš Sýkora (Chodov), Michal Podhráský (HC Rychenberg/Švýc.), Patrik Suchánek (IBK Dalen/Švýc.), Daniel Šešulka (SV Wiler-Ersigen/Švýc.), Lukáš Veltšmíd (Alligator Malans/Švýc.).

Útočníci: Marek Matejčík, Lukáš Hájek, Jan Šebesta (všichni Vítkovice), Patrik Dóža, Martin Koutný (oba Chodov), Matěj Jendrišák, Milan Tomašík (oba Linköping IBK/Švéd.), Jiří Curney (Mladá Boleslav), Tom Ondrušek (Warberg/Švéd.), Tomáš Sladký (Alingsas/Švéd.), Daniel Šebek (SV Wiler-Ersigen/Švýc.), Martin Tokoš (IBF Falun/Švéd.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články