Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportovní legendy

V Ceně prezidenta republiky zvítězil nejmladší kůň v poli Cheeky Boy

V pražské Velké Chuchli se konala 103. Cena prezidenta republiky, ve které zvítězil tříletý Cheeky Boy s žokejem Jánem Havlíkem. Největší favorit Vert Liberte skončil třetí, v závěru ho předstihl i Vévoda.

Dostihy
zdroj: Facebook/Chuchle Arena Praha

Do vedení se dostal hned po startu American Fly, vítěz letošní Velké ceny českého turfu. Favorit Vert Liberte s Petrem Foretem se držel na konci sedmičlenného pole. Vedoucímu koni však na trati dlouhé 3200 metrů docházely síly a v závěrečné rovince se před něj dostali soupeři.

V napínavém finiši zvítězil Cheeky Boy, druhý skončil Vévoda s žokejkou Jiřinou Andrésovou a třetí Vert Liberte.

"Kůň byl super nachystaný, znám ho už z Maďarska. Dnes to dal ještě lépe," hodnotil po závodě vítězný žokej Havlík. "Ukázal, že umí utíkat. Myslím, že teď si zaslouží odpočinek a příští rok bude ještě lepší," dodal.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
103. Cena prezidenta republiky s ohlasem vítěze

Součástí dostihové dne v Chuchli byla i sedmnáctá Cena běloušů, ve které zvítězil Parigi s žokejem Jiřím Palíkem. Favorit závodu však dlouho diváky napínal a až v samotném závěru předstihl do té doby vedoucí klisnu Cerca Trova.

"Bylo to dobré a jednoduché, koně znám. Viděl ostatní, a když na tom koni sedíte, tak víte ten pocit. V půli roviny jsem si mohl sednout a ještě se dívat, kde jsou ostatní," uvedl zkušený jezdec.

"Baví mě to pořád, hlavně že slouží zdraví. Když jezdí člověk šikovné a lepší koně, tak to baví. Uvidíme, jak dlouho to ještě vydržím," řekl Palík, který konec kariéry ještě neplánuje. "Já nic jiného neumím," dodal s úsměvem.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články