Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Po skreči v singlu další titul v deblu. Siniaková s Čang Šuaj ovládly turnaj v Číně

Kateřina Siniaková v Kuang-čou potvrdila, proč je světovou deblovou jedničkou. I přes sobotní skreč semifinále singlistek nastoupila po boku domácí spoluhráčky Čang Šuaj do nedělního finále čtyřhry, kde se radovala z celkově 28. titulu. Ve dvou setech 6:4 a 6:1 porazily polsko-maďarský pár Katarzyna Piterová, Fanny Stollárová. Titul ve dvouhře získala Srbka Olga Danilovičová.

Kateřina Siniaková
zdroj: Reuters autor: Geoff Burke

Osmadvacetiletá Siniaková ovládla v této sezoně pátý turnaj a pokaždé s jinou parťačkou. V Praze to bylo s Barborou Krejčíkovou, ve Wimbledonu s Taylor Townsendovou, na jiném grandslamu Roland Garros s Coro Gauffovou a v Dubaji se Storm Hunterovou. Má také olympijské zlato z mixu s Tomášem Macháčem.

Siniakovou potvrzení role favoritky v Kuang-čou povzbudilo do Turnaje mistryň, na němž bude na začátku listopadu v Rijádu startovat s Američankou Towsendovou. Měla by být také oporou českého týmu na finálovém turnaji Poháru Billie Jean Kingové od 13. listopadu v Málaze.

Singlovou soutěž v Kuang-čou vyhrála 86. hráčka žebříčku Danilovičová, jež do finále postoupila po skreči Siniakové. Třiadvacetiletá Srbka dnes zdolala 6:3, 6:1 kvalifikantku Caroline Dolehideovou z USA, přemožitelku Marie Bouzkové z druhého kola, a získala po více než šesti letech druhý titul na WTA Tour. Poprvé pozvedla vítěznou trofej jako sedmnáctiletá v červenci 2018 v Moskvě.

V Tokiu potvrdila předpoklady Čeng Čchin-wen

Tenisový turnaj v Tokiu vyhrála nejvýše nasazená Číňanka Čeng Čchin-wen a získala letos třetí titul. Triumfovala také na olympijských hrách v Paříži a v Palermu. Američanku Sofii Keninovou ve finále na tokijském betonu porazila 7:6 a 7:3, zahrála 33 vítězných míčků a také 16 es.

Dvaadvacetiletá Čeng Čchin-wen si upevnila sedmé místo ve světovém žebříčku a potvrdila formu před Turnajem mistryň, na němž bude mezi nejlepšími osmi hráčkami sezony startovat i Barbora Krejčíková.

Výsledky tenisového turnaje žen:

Tenisový turnaj žen v Kuang-čou v Číně
Dvouhra – finále:
Danilovičová (Srb.) – Dolehideová (USA) 6:3, 6:1.
Čtyřhra – finále:
Siniaková, Čang Šuaj (1-ČR/Čína) – Piterová, Stollárová (Pol./Maď.) 6:4, 6:1.

Tenisový turnaj žen v Tokiu 
Dvouhra – finále:
Čchin-wen Čeng (1-Čína) – Keninová (USA) 7:6 (7:5), 6:3.
Čtyřhra – finále:
Aojamaová, Hozumiová (Jap.) – Siegemundová, Šibaharaová (Něm./Jap.) 6:4, 7:6 (7:3).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články