Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

V Ceně města Pardubic složili malý reparát za Velkou Imphal s Myškou

Ve Velké pardubické skončila jeho jízda na Velkém Taxisově příkopu, přes ten ale v Ceně města Pardubic Imphal nemusel. Devítiletý tmavý hnědák v sedle s žokejem Jaroslavem Myškou dominoval ve finiši závěrečné steeplechase pardubické sezony, kterou do cíle doběhli jen tři koně. Na Anglickém skoku se fatálně zranil další účastník Velké Dusigrosz.

Počasí se s Pardubicemi loučilo mrholením, trať byla ale stále ve velmi dobrém stavu. Do Ceny města Pardubic vyrazilo jen pět koní včetně tří smolařů z Velké pardubické – Dusigrosze, Kaiserwalzera a Imphala.

Koním nadělal velké problémy překvapivě Anglický skok, který vysadil Martina Lišku ze sedla Čáryjapea a také Ondřeje Velka z Dusigrosze. Imphalovi to úplně dobře neskákalo, do cílové rovinky ale vbíhal bok po boku s Kaiserwalzerem a nakonec s přehledem dominoval. Třetí a poslední doběhl do cíle Korfu s Janem Odložilem.

"Hrůza. Nikam nejel, skákat nechtěl. Asi dnes udělal povinnost, ale pro mě hrozný. Síla tam je, ale nevím, jestli jsou ty koně už po sezoně, ale je to utrpení přežít na nich ten dostih," nebyl úplně nadšený z výkonu žokej Myška.

Dostih zastínilo fatální zranění dalšího devítiletého tmavého hnědáka Dusigrozse z pádu na Anglickém skoku. Kůň v tréninku Josefa Váni st. ve své kariéře vyhrál dvanáct dostihů.

V Ceně Mr Spexe – vítěze 132. Z Velké pardubické se potkali koně, kteří chtěli vylepšit výkony z rámcových dostihů kolem Velké pardubické. Z výhry se po silném finiši radoval právě letošní vítěz nejtěžší kontinentální steeplechase Lukáš Matuský v sedle hnědáka Averise. Pětiletý valach skončil před dvěma týdny v handicapu BICZ Holding třetí, teď získal v dostihu na 4000 metrů první krosový triumf v kariéře.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články