Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Jako před covidem. Na Velkou pardubickou zamířilo 25 tisíc návštěvníků

Náročný, ale také úspěšný víkend za sebou mají pořadatelé Velké pardubické. Na slavný překážkový dostih si v neděli našlo cestu kolem dvaceti pěti tisíc návštěvníků, což je stejné množství jako před pandemií. Hlavní závod vyhrál Mr Spex.

Mr Spex
zdroj: ČTK / Taneček David

Vstupenky na tribuny byly vyprodány už dva týdny před dostihem. Na místě bylo do poslední chvíle možné pořídit vstupenky na stání. "Prodávaly se ještě několik desítek minut před startem hlavního dostihu. Slunečné počasí totiž na závodiště lákalo i během odpoledne. V areálu se tak pohybovalo na pětadvacet tisíc lidí, tedy podobně jako v předcovidových dobách," uvedli pořadatelé.

V roce 2020 se slavný dostih konal před prázdnými tribunami. Loni museli ještě fanoušci dokládat bezinfekčnost a přišlo jich přibližně patnáct tisíc. Tentokrát se areál zaplnil mnohem více. V obležení byly stánky se suvenýry i občerstvením.

Mezi fanoušky v běžném oblečení se pohybovali i společensky odění pánové a dámy, které lodičky a šaty doplnily výraznými klobouky. Diváci se mohli vrátit i k závěrečnému oblouku cílové roviny, kde se fandilo před rokem 1989.

Lidem, kteří do Pardubic nevyrazili osobně, zprostředkovala dění Česká televize. Ta tradičně vysílala nedělní dostihový program nejen na ČT sport, ale jeho hlavní část také souběžně na programu ČT1.

"Samotnou 132. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou u televizních obrazovek sledovalo jeden a tři čtvrtě milionu diváků," uvedli pořadatelé. Loni dostih v televizi sledovaly zhruba dva miliony lidí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články