Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

St. Leger podle očekávání ovládla klisna Blessed Kiss

Byla největší favoritkou a úkol splnila sebejistě. Žokej Václav Janáček v cílové rovince ani nemusel použít bičíku. Klisna Blessed Kiss, vítězka Českého derby, si v klidu dojela pro triumf i v 73. ročníku rovinového dostihu St. Leger.

Je nám líto, video expirovalo.
Jasné vítězství Blessed Kiss v St. Legeru s ohlasem

Na závodišti v Praze - Velké Chuchli triumfovala favorizovaná tříletá hnědka v sedle s žokejem Václavem Janáčkem o čtyři délky před Carmellou. Blessed Kiss se tak stala osmnáctým koněm v historii, který dokázal vyhrát derby i St. Leger.

"Dostih jsme měli celou dobu pod kontrolou. Byla tam akorát Carmella, ale nenechal jsem si ji nikam odskočit. Blessed Kiss umí mazat," zhodnotil Janáček, který do Prahy přicestoval jen na tento dostih.

"Papírově to byl nejlepší kůň v poli a na dráze to potvrdila. Hřebci udělali dobře, že proti ní dnes nestartovali. Žádný problém v dostihu jsem neměl," řekl Janáček, pro nějž to bylo 16. klasické vítězství v kariéře. St. Leger vyhrál po třech letech, tehdy zvítězil se Sanokem.

Trenér Igor Endalcev připravuje vítěznou klisnu přímo ve Velké Chuchli. "Po posledním dostihu velmi dobře pracovala a dobře odpočívala, a tak jsem věřil, že by se mohla prosadit," uvedl. "Pokud bude v pořádku, měla by startovat při Evropském poháru žokejů 22. září," doplnil Endalcev.

Výsledky dostihového mítinku v Praze-Velké Chuchli

St. Leger, rovinový dostih (2800 m, tříletí koně, dotace 550.000 Kč):

1. Blessed Kiss (ž. Janáček, tr. Endalcev, stáj Jerbol Bajžasrkinov), 2. Carmella, 3. Barabash. Čas: 3:06,60. Výrok: lehce 4 - 4 - 4.

Velká cena Prahy: 1. Saša (ž. Korečková, tr. T. Váňa, Stáj Lascar-Váňa), 2. Sagar, 3. Father Frost. Čas: 1:39,38. Výrok: jistě 1/2 - krk - krk.

Další dostihy:

I. Paladdio (žk. Liška) - Lakar - Lafranco,

II. Twinky (ž. Havelková) - Dodybud - Valmont,

III. Dark Absolu (ž. Lukášek) - Big Ben - Avant Tout,

IV. Sapienti (ž. Zatloukal) - Mystic Golfer - Markos,

V. Mormill (ž. Havelková) - Kissi Sturm - Vossolie,

VI. Ocara (ž. Verner) - Tropical Bond - Annie Tiger.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články