Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportovní legendy

Postarší vítěz, který nemá rád změny. Talent poběží poslední Velkou pardubickou

Jediným z bývalých šampionů ve startovní listině letošního ročníku nejslavnějšího překážkového dostihu v Česku je Talent. Vítězný kůň z roku 2021 poběží v neděli svoji poslední Velkou pardubickou. Přímý přenos dostihového odpoledne sledujte na ČT sport a ČT sport Plus v neděli od 11:00.

Vítěz Velké pardubické 2021 Talent
zdroj: ČT

Třináctiletý Talent po tři roky starém triumfu doběhl v uplynulých dvou ročnících Velké pardubické druhý.

Letos byla jeho účast ohrožena. Po první kvalifikaci bojoval se zánětem podkoží. "Teď to vypadá velmi dobře a šel nahoru, pracuje naplno," přiblížila trenérka Hana Kabelková.

Talent v tréninku třeba kluše a cválá na Ještěd. Potřebuje opatrné zacházení. Citlivě reaguje na každou změnu.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Svěřenci trenérky Kabelkové Talent a Star se loučí s Velkou pardubickou

"Když jsme mu dali síť se senem a koukali jsme jeden den, proč nám nechce žrát. A on se bál kvůli síti jít ke žlábku, takže je to takovej starej blbec," podotkl v nadsázce pracovní jezdec Jiří Glacner.

Stejně jako Talent pojede ve 13 letech svou poslední Velkou pardubickou v kariéře i další svěřenec trenérky Kabelkové, loni třetí Star. Koně v tomto věku či starší vyhráli slavnou steeplechase v její stopadesátileté historii pouze třikrát.

"Ať se oba dostanou na start ve zdraví, ať se oba vyhnou komplikacím a pak uvidíme, který je lepší. U obou děláme maximum," prohlásila Kabelková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články