Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Andoře dominoval Flückiger. S náročnými podmínkami se nejlépe vyrovnala Mitterwallnerová

S náročnou a podmáčenou tratí v Andoře se nejlépe vyrovnala Rakušanka Mona Mitterwallnerová. Jitka Čábelická dojela devětadvacátá. V mužském závodu dominoval Mathias Flückiger. Ondřej Cink závod nedokončil.

Je nám líto, video expirovalo.
Flückiger v Andoře dominoval, Cink odstoupil

Mužský závod vedl po prvním kole Němec Luca Schwarzbauer, který si společně se Švýcarem Mathiasem Flückigerem drželi odstup deseti vteřin od zbytku startovního pole. V průběhu druhého kola se pak na čele osamostatnil Mathias Flückiger, který si na Schwarzbauera najel jedenáct vteřin.

Defekt zadního kola zkomplikoval závod Nino Schurterovi. Navzdory ztrátě v depu se však Švýcar díky perfektní jízdě dokázal do závodu vrátit.

Flückiger v čele postupně navyšoval svůj náskok před svými soupeři a v polovině závodu na něj Schwarzbauer ztrácel již čtyřiadvacet vteřin. Němec ovšem neudržel vysoké tempo a se Švýcarem postupně ztrácel kontakt.

Závěrečný boj o třetí místo zdramatizoval Tom Pidcock, který se dokázal dotáhnout na Francouze Jordana Sarrou. Britský cyklista nechtěl nic ponechat náhodě a tak svého soupeře přespurtoval ještě před cílovou rovinkou.

Vedení udržel Mathias Flückiger, který náročný závod zvládl osamocen před celým startovním polem. Druhý skončil Francouz Thomas Griot.  

Mitterwallnerová se nejlépe vyrovnala s náročnými podmínkami

Závodnice se musely vypořádat nejen s technicky náročnou tratí, ale také s nepříznivým počasím a mokrým povrchem. Po vydatných deštích trať klouzala a cyklistky se musely vyrovnat jak s blátem, tak s nízkými teplotami.

Hned v úvodu se vedení ujala Francouzka Pauline Ferrandová Prevotová. Na zbytek startovního pole najela hned v úvodním kole náskok deset vteřin před Italkou Martinou Bertoovou.

Francouzka pokračovala ve vysokém tempu a postupně svůj náskok navyšovala. Skupinu pronásledovatelek vedla Švýcarka Alessandra Kellerová. Švýcarka se dokázala v závěru třetího okruhu dostat před Ferrandovou Prevotovou. Obě závodnice si pak udržely náskok od zbytku startovního pole.

Alessandra Kellerová ovšem nechtěla nic ponechat náhodě. A po výhře v úvodním závodu stále měla síly na rozdávání. Francouzce dokázala odjet a sama na špici závodu navyšovala svůj náskok. O ten ovšem přišla po drobné chybě v technické části, kde jí podjelo přední kolo a musela vyšlápnout z pedálů, čehož využila Rakušanka Mona Mitterwallnerová a dotáhla se za vedoucí závodnici.

Do posledního okruhu již rakouská cyklistka vjížděla z první pozice s patnáctivteřinovým náskokem před Kellerovou. Obě závodnice měly před zbytkem startovního pole bohatý náskok a bylo tedy jasné, že o vítězství budou bojovat pouze mezi sebou.

Rakušanka si v posledním kole svůj náskok pohlídala a do cíle dojela o čtyřiatřicet vteřin před Alessandrou Kellerovou. Třetí dojela Pauline Ferrandová Prevotová. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články