Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Český pohár v cross country pro Kobese a Čábelickou

Český pohár v cross country na horských kolech vyhráli kolegové z týmu Gapp System-Kolofix Lukáš Kobes a Jitka Čábelická. Konečné pořadí pětidílného seriálu stanovil dnešní závěrečný závod v Harrachově, v němž zvítězili Ondřej Cink a Němka Lia Schrieversová.

Jitka Čábelická
zdroj: Facebook Jitka Čábelická

Nejlepší český biker Cink vyhrál o 53 sekund před Polákem Krzysztofem Lukasikem a o více než čtyři minuty před Kobesem, jenž ovládl pohárové pořadí o 10 bodů před dnes pátým Janem Škarnitzlem.

"První kolo se mi nejelo úplně ideálně. Polák Lukasik jel dobře, dvě kola jsem jel s ním a pak jsem to na něj zkusil v nejtěžším výjezdu, kde na můj nástup vůbec nezareagoval. Vytvořil jsem si nějaký náskok a už jsem to udržel. Bylo to hodně těžké, ale zdejší trať s dlouhými kopci mi sedí," řekl na svazovém webu Cink, jenž v pátek v Krkonoších získal domácí titul v short tracku.

Na celkové pohárové vítězství kvůli menšímu počtu startů Cink pomýšlet nemohl. Příští týden se představí ve Světovém poháru v Andoře, kde v minulosti slavil úspěchy – dvakrát byl ve Vallnordu v SP na stupních vítězů a v roce 2015 tam vybojoval bronz na mistrovství světa. "Těším se moc, vždycky se mi tam dařilo. Musím se ve vysoké výšce trochu aklimatizovat, už v pátek mě tam čeká short track a v neděli cross country," dodal Cink.

Čábelická si pohárový triumf zajistila s odstupem více než minutu za Schrieversovou. V Harrachově tak dojela opět druhá, stříbro získala i v pátek na krátké trati za Adélou Holubovou. "S touhle bilancí můžu být spokojena. Navíc celkové vítězství v poháru. Tyhle horské tratě se mi moc líbí. Harrachov je u nás asi nejtěžší trať, ale každé to přetěžké stoupání je pak odměněno krásným technickým sjezdem," uvedla Čábelická.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články