Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportovní zprávy

Juniorskou časovku vyhrál Francouz Seixas. Jeho země slaví poprvé v historii MS

Novým juniorským šampionem v časovce je Paul Seixas. Sedmnáctiletý Francouz se tím stává nástupcem svých slavných předchůdců jako Remco Evenepoel, Tom Pidcock nebo Brandon McNulty. Francie slaví juniorské zlato poprvé v historii MS. Čeští junioři na trati v okolí švýcarského Curychu nestartovali. Přímý přenos časovky mužů kategorie do 23 let sledujte od 14:40 na ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
MS v silniční cyklistice 2024

Sedmnáctiletý rodák z Lyonu letos vyhrál juniorský Lutych–Bastogne–Lutych a před týdnem skončil bronzový v silničním závodě mistrovství Evropy. Nyní Seixas slaví další velký úspěch. Závodník, kterého pro velkou cyklistiku vychovává tým Decathlon-Ag2r, porazil v Curychu druhého Belgičana Jaspera Schoofse o šest vteřin.

Na třetím místě dorazil do cíle další z belgických juniorů Matisse van Kerckhove, a to s mankem sedmi sekund. Seixas se tak postaral o první francouzský titul v juniorské kategorii MS.

Program šampionátu pokračuje časovkou třiadvacítkářů, kterou sledujte od 14:40 na ČT sport Plus. Česko budou reprezentovat aktuální mistr republiky Tomáš Přidal a jeho vrstevník Daniel Rubeš.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články