Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Národní Liga 2024/2025

Závod míru cyklistů do 23 let vyhrál Francouz Rolland

Závod míru cyklistů do 23 let ovládl Francouz Brieuc Rolland, který se dostal do čela po vítězství v sobotní královské etapě a dnes první místo udržel. Závěrečnou etapu ze Šumperka do Jeseníku vyhrál Nizozemec Wessel Mouris.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závod míru ovládl Rolland

Nejlepším českým jezdcem v konečném pořadí se stal jedenáctý Tomáš Přidal. "Výsledek mohl být o chlup lepší, ale jsem rád, že jsem přežil," řekl dvacetiletý Přidal.

Stejně starý Rolland zvítězil o čtyři sekundy před Belgičanem Aaronem Dockxem. "Poslední den nebyl vůbec zadarmo. Spousta útoků a na závěr silný déšť, takže sjezd do Jeseníku nebyl úplně jednoduchý," uvedl Rolland.

"Před startem jsem byl trochu vystresovaný. Teď jsem ale pyšný na sebe i celý tým, že jsme závěr zvládli," dodal. Francouzského vítěze má závod podruhé za sebou. Loni vyhrál Antoine Huby.

"Od začátku do konce to bylo napínavé. Každý den jsme viděli odjetou skupinu. V závěrečné etapě se až do posledního kopce nevědělo, jestli francouzský jezdec udrží celkové vedení. Takže naprostá spokojenost," řekl ředitel závodu Leopold König v nahrávce pro média.

"V závěru jsme trochu bojovali s počasím. Většinu závodu jsme měli štěstí. Ke konci poslední etapy nám zapršelo, ale nic vážného se nestalo, takže to hodnotíme velmi pozitivně," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články