Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

S Pogačarem se závodit nedalo. Osmé místo na Giru není vůbec špatné, pochvaloval si Hirt

Druhý nejlepší výsledek na Grand Tour v kariéře zaznamenal na Giru d'Italia český cyklista Jan Hirt ze stáje Soudal-Quick Step. Osmou příčku považuje za úspěch i proto, že se v rámci letošního ročníku jelo více časovek, které nejsou jeho specialitou. Fenomenální Slovinec Tadej Pogačar z týmu UEA Emirates, jenž vyhrál s téměř desetiminutovým náskokem, si podle rodáka z Třebíče jel svůj vlastní závod od začátku až do konce.

Jan Hirt na Giru d'Italia
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst autor: Stefano Sirotti

"Můžu být spokojený. Osmé místo není vůbec špatné. I vzhledem k faktu, že tam bylo dost časovek. Je to dobrý výsledek, přestože mi tentokrát nevyšel žádný únik. Z týmového pohledu jsme navíc vyhráli čtyři etapy, takže si myslím, že máme za sebou výborné Giro," hodnotil v rozhovoru pro Českou televizi Hirt, jehož maximem na Grand Tour zůstává šestá pozice z Gira v roce 2022, kterou o jedinou příčku zaostal za nejlepším českým výsledkem Romana Kreuzigera z roku 2011.

Letos si pochvaloval také skutečnost, že během závodu nemusel řešit žádné komplikace. Nejvíce si dle vlastních slov užil extrémně náročnou a zároveň královskou etapu s cílem v alpském Livignu, kterou předloni opanoval. Tentokrát v ní obsadil desáté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Osmé místo není vůbec špatné, pochvaloval si Hirt

Pro na Giru debutujícího Pogačara, dvojnásobného vítěze Tour de France, měl Hirt jen slova uznání. "V té sestavě, ve které se Giro jelo, se s ním závodit nedalo. Bylo to vidět. Pogačar si jel svůj závod a ostatní jeli o další umístění," uznal český cyklista.

Fanoušci si podle něj přišli na své. "Mně osobně se obecně líbily jiné ročníky, ale z pohledu diváků to nebylo špatné. Zejména etapy pro sprintery byly pro ně díky kopečkům před cílem zajímavé," pokračoval Hirt, který o svém dalším programu v sezoně zatím nemá jasno.

"Měl jsem jet závod Kolem Švýcarska, ale ještě nevím, jestli pojedu," nastínil s tím, že otazník zůstává také nad jeho účastí na Tour de France a Vueltě. "V původním plánu Tour nebyla, ale možná je tam menší šance, těžko říct," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články