Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tour de France Femmes je v polovině, žlutý dres drží Kopecky

Druhý ročník nové verze ženského závodu Tour de France Femmes má za sebou již polovinu z celkových osmi etap. Žlutý trikot aktuálně drží Lotte Kopecky, která má na čele celkového pořadí náskok 43 vteřin na průběžně druhou Demi Volleringovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Čtvrtou etapu Tour de France Femmes ovládla Kastelijnová, dál vede Kopecky

První etapu ovládla Lotte Kopecky, která nastoupila v závěrečném stoupání a využila jak svých vrchařských schopností, tak dominantního zázemí týmu SD Worx. Sólově si dojela pro etapové vítězství a jako první se oblékla do trikotu lídra závodu.

Liane Lippertová předčila v cíli 2. etapy právě celkově vedoucí Lotte Kopecky. Německá šampionka se prosadila ve spurtu na konci kopcovité a náročné 152 kilometrů dlouhé druhé etapy. Kopecky získala dalších osm vteřin v čele průběžného pořadí a celkově tak měla po dvou etapách náskok 49 vteřin před Lippertovou, která poskočila o devět míst na celkové druhé místo.

Třetí etapa znamenala další vítězství pro stáj SD Worx. Lorena Wiebesová předčila Marianne Vosovou v prvním hromadném spurtu závodu. Blízko k výhře přitom měla Julie van de Veldeová, která strávila téměř 60 kilometrů v úniku, ale pouhých 300 metrů před cílem ji dostihl peloton.

Neúspěch své kolegyně z týmu Fenix-Deceuninck van de Veldeové, ale už o den později odčinila Yara Kastelijnová, když zaútočila z úniku a v nejdelší etapě Tour de France Femmes v Rodezu si dojela pro vítězství.

Na druhém místě v etapě skončila Demi Volleringová, která se díky časové bonifikaci posunula na druhé místo v celkovém pořadí se ztrátou 43 sekund. Kopecky si udržela vedení v závodě poté, co v etapě skončila čtrnáctá. Kastelijnová se díky vítězství vyšplhala na sedmé místo v celkovém pořadí se ztrátou 1:00.

Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články