Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Komplikace pro Pogačara. Kvůli covidu mu odpadl už druhý týmový kolega a není sám

Nejenomže jako muž ve žlutém musí odolávat atakům soupeřů, Tadej Pogačar se musí vypořádat i s problémy ve vlastním týmu. Na Tour de France mu kvůli koronaviru skončil už druhý kolega ze stáje SAE Emirates, do desáté etapy nenastoupil George Bennett. Covid vyřadil také Luka Durbridge z týmu BikeExchange-Jayco.

George Bennett
zdroj: ČTK/Panoramic/ autor: Nico Vereecken

Kvůli koronaviru skončila Tour již pro pět jezdců.

Koncem minulého týdne odstoupili kvůli pozitivním testům Francouzi Guillaume Martin z Cofidisu, Geoffrey Bouchard z AG2R a Nor Vegard Laengen ze stáje SAE Emirates, v jejímž dresu usiluje Pogačar o třetí triumf na Tour v řadě. V neděli se podrobili testům všichni závodníci s negativním výsledkem.

Testování v pondělním volném dnu však přineslo pozitivní výsledek u Bennetta, 32. muže celkového pořadí, který měl podle týmového lékaře Adriana Rotunna příznaky covidu-19.

Podobně jako Durbridge, který figuroval v průběžném pořadí na 90. místě se ztrátou přes 52 minut na Pogačara.

Loni při dvou nakažených musely stáje z Tour odstoupit. Letos organizátoři opatření zmírnili a každý případ ve spolupráci s lékaři a Mezinárodní cyklistickou unií posuzují samostatně. V závodě pokračuje 161 z původních 176 jezdců.

V reakci na případy nákazy v pelotonu organizátoři podle agentury AFP omezí na žádost několika stájí přístup do paddocku, kde se nacházejí týmové autobusy jezdců. Do tohoto prostoru budou moct jen zaměstnanci týmů, pořadatelé a zástupci Mezinárodní cyklistické unie jako členové jury či antidopingoví komisaři. Novináři a hosté jednotlivých týmů už do paddocku nesmí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články