Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

15. etapa: Profil jako pila a značná šance pro únik

Přesně v takových etapách se Tour de France dá ztratit - anebo si lze výrazně pomoci k jejímu získání. Profil patnácté etapy je podobný zubům pily a ukazuje, že tady se po rovině rozhodně nepojede. Přímý přenos sledujte od 13:50 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Představení 15. etapy Tour de France

Jen dvě kategorizované horské prémie - dvě trojky -, ale profil nelže: tohle bude velmi náročný den. A ideální pro únik, kdy se na silnicích můžete v rozhoupaném terénu snadno ztratit a dostat mimo kontrolu pelotonu. Navíc jsme na konci druhého týdne, všichni jsou již unavení a velké týmy nemají takovou ambici vše kontrolovat. Proč nenechat uspět někoho, kdo ničím v celkovém pořadí nehrozí?

Takových závodníků je po náročných dnech v Dánsku, Belgii, Švýcarsku a konečně i Francii samozřejmě mnoho. Může se dokonce stát, že by se do celkové klasifikace mohl "vrátit" někdo z jezdců, který už před několika dny zdánlivě všechny šance ztratil. Anebo triumfuje někdo z těch, komu skutečně jde jen o etapu.

Průběh patnáctého dne je tak dopředu velmi složité předvídat. Jak vše v cílovém Carcassonne za středověkými hradbami dopadne, můžete sledovat od 13:50 na ČT sport a ČT sport Plus, spolu s Tomášem Jílkem komentují Tomáš Konečný a Petr Benčík.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články