Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Van der Poel si měl přípravu na OH naplánovat jinak. Já bych to nikdy neudělal, kritizoval Merckx

Legendární Eddy Merckx nenachází pochopení pro plánované odstoupení Mathieua van der Poela z Tour de France. Šestadvacetiletý nizozemský cyklista jel šest dní ve žlutém trikotu, po první horské etapě však peloton opustil kvůli přípravě na start na olympiádě v Tokiu.

Mathieu Van der Poel
zdroj: Twitter.com/VelonCC

"Já bych to nikdy neudělal. Přece nejedete na závod s vědomím, že předčasně odstoupíte," řekl Merckx. "Měl si přípravu na olympiádu naplánovat jinak. Tohle není pro cyklistiku dobré," přidal šestasedmdesátiletý Belgičan.

Van der Poel se do žlutého trikotu oblékl po vítězství ve druhé etapě. Po osmé etapě a první horské ale vnuk slavného Raymonda Poulidora podle plánu odstoupil, aby se mohl připravovat na start mezi bikery na Hrách v Tokiu.

Je nám líto, video expirovalo.
Jezdce čeká legendární Mont Ventoux. Velkou výzvou je i pro amatéry

"Sezonu si plánuje sám, nikdo ho přece nenutí jet všechny závody," prohlásil Merckx, majitel rekordních jedenácti celkových triumfů na závodech Grand Tour. Pětkrát vyhrál Tour i Giro a jeden úspěch přidal na Vueltě.

Na Tour také vyhrál rekordních 34 etap a jeho maximum na probíhajícím ročníku může překonat Mark Cavendish. Britský cyklista zatím vyhrál tři etapy a od Merckxe ho na první příčce historického pořadí dělí jediný triumf.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články