Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokejista sezony Tipsport Extraligy v ledním hokeji 2023/2024

11. etapa: Závodníci vyjedou na Mont Ventoux. A hned dvakrát

Pokud před startem Tour de France někdo doporučoval jednu etapu, na níž se vyplatí dívat, byla to tato. Dva výstupy na Mont Ventoux a finiš pod kopcem, to zkrátka slibuje výtečnou zábavu. Jak si s etapou poradí závodníci? Přímý přenos sledujte od 13:50 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují Petr Benčík a Ján Svorada.

Vítězem poslední etapy, která směřovala na Mont Ventoux (ale jak hned uvidíme, až na vrchol nedojela), byl belgický mistr úniků Thomas de Gendt. Pokud jste si na to však nevzpomněli, nemusíte si to příliš vyčítat. Vždyť jeho triumf navždy zastínily záběry Chrise Frooma, který po kolizi s Richiem Portem a doprovodnou motorkou vybíhá stoupání po svých v silničních tretrách.

Frooma celý incident v roce 2016 o žlutý dres nepřipravil, do historie slavného stoupání tím zapsal další poutavou kapitolu. Tehdejší etapa tím rozhodně o dramatické okamžiky nepřišla, byť kvůli silnému větru museli organizátoři zkrátit etapu o závěrečných šest kilometrů a připravit start už v Chalet Reynard. Právě tam slavil De Gendt, který výhru věnoval kolegovi Stigu Broeckxovi.

Letošní návštěva slavné "Větrné hory" bude speciální, závodníci se na ni totiž podívají hned dvakrát, a to nejprve snazší stranou ze Sault a posléze tou slavnější z Bédoin. Podobně jako v roce 1994, kdy se přes vrchol prohnal Eros Poli, se ovšem ve výšce 1910 metrů nad mořem finišovat nebude. Tato pocta připadla městu Malaucene, kam cyklisté dojedou po 22kilometrovém sjezdu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články